Matchvinnende assist mot topplag

Mathias Emilio Pettersen. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

Mathias Emilio Pettersen (16) og hans Omaha Lancers vartet opp med seier over topplaget Chicago Steel søndag.

Omaha Lancers – Chicago Steel 5-3 (0-1,4-0,1-2) | Skudd: 24-23
05.03.17 | USHL | 49. runde | Ralston Arena | 2838 tilskuere

Chicago Steel leder USHLs Eastern Conference, mens Omaha Lancers befinner seg på en sjetteplass i Western Conference.

Mathias Emilio Pettersen & Co. sto dermed foran en formidabel oppgave hjemme i Ralston Arena søndag, en oppgave de løste med glans mye takket være en fremragende midtperiode.

Gjestene ledet med oppskriftsmessige 0-1 etter den første perioden, men Lancers klinket til med hele fire scoringer i løpet av midtperioden – og vant til slutt kampen med 5-3 foran 2838 elleville tilskuere.

I STORFORM

16-årige Mathias Emilio er i storform for tiden og unggutten tar hele tiden ytterligere steg mot det å bli mer og mer komplett som hockeyspiller.

I denne én av verdens beste U20-ligaer, som USHL blir regnet som, viser Manglerud-gutten til stadighet sin eminente teknikk og overblikk i hovmester-klassen – og Mathias Emilio er tydelig blitt en publikumsfavoritt hjemme i Ralston Arena.

4. BEST INTERNT

Søndag leverte han også matchavgjørende assist i overtall da svenske Filip Rydström ga Omaha Lancers 2-1, dette var nordmannens 13. assist så langt denne sesongen. I tillegg står Mathias Emilio bokført med 10 scoringer på sine 48 spilte kamper.

Med totalt 23 målpoeng er «rookien» Mathias Emilio fjerde best internt i Lancers, mens 1996-modellen Rydström topper med 32 målpoeng (10+22).

Det gjenstår 11 kamper å spille for Omaha Lancers i seriespillet, men de siste kampene må foregå uten Pettersen som etter all sannsynlighet blir funnet verdig en plass i den norske U18-troppen til VM i Bled, Slovenia 7.-13. april.