Mathea er i rute – igjen!

Mathea Fischer (15) fortsetter der hun slapp under sist års VM i Tromsø, nemlig som en fantastisk poengmaskin.

U18 VM Romanshorn, Sveits:  I den første kampen noterte Mathea seg for 3 poeng (2+1) i 4-2 seieren over Østerrike.
Dermed er hun så absolutt å regne med i toppen av poengligaen også under årets VM – som hun per tiden topper foran Marlene Günther med like mange poeng, men bak på færre scorede mål.
I Tromsø-VM ifjor ble det en tredjeplass på Mathea med totalt 8 poeng (3+5), kun to poeng bak Vm’s beste spiller Alexandra Huszak 10 (7+3) og Fanni Gasparics 10 (2+8), begge fra Ungarn, som rykket opp til det gjeveste selskap.
Som om ikke dét var nok i Tromsø, Mathea ble også valgt ut av det norske trenerteamet som den beste spilleren totalt sett under hele mesterskapet. Ikke så verst fo den gang 14-årige Mathea fra Manglerud i Oslo.
Etter oppgjøret mot Østerrike igår fortalte Mathea til HockeyNorge.no at hennes store fokus ligger på det å treffe mål, noe hun ikke var fornøyd med i treningskampen mot Frankrike som endte med et 3-1 tap rett før VM startet. Dette må man si at hun justerte rimelig bra i gårsdagens kamp.
Videre var Mathea selvfølgelig strålende fornøyd med tingenes tilstand etter seier i åpningskampen, en høyst viktig seier med tanke på et eventuelt opprykk, der kveldens motstander er vertskapet Sveits, som sammen med Japan nok må anses som de største forhåndsfavorittene.
– Vi har fått en sykt bra start på dette mesterskapet og hele laget har fått en skikkelig go’følelse. Vi kan kose oss litt med denne seieren før fokuset for fullt rettes mot Sveits, forklarer poengmaskinen Mathea Fischer ovenfor HockeyNorge.no. En spiller som kommer til å prege norsk kvinnehockey i mange mange år fremover.
Ps1. Etter vår vurdering var Mathea Fischer banens beste spiller mot Østerrike sammen med Marlene Günther og Maja Thomassen.
Ps2. Ps. HockeyNorge.no kommer ikke med saker før dagen etter hver runde grunnet dårlig nettilgang i hallen, det er heller ikke noe presserom å benytte, men nettet på hotellet i Tyskland fungerer optimalt.