Mathias Emilio rundet 40. målpoeng

Mathias Emilio Pettersen har levert poeng i åtte kamper på rad – og i natt rundet han 40 målpoeng i USHL. Arkivfoto: Thomas Granerød | HockeyNorge.no

17-åringen fra Manglerud leverte førstepasset da Vincent de Mey ga Muskegon Lumberjacks 1-0 borte mot Madison Capitols, dermed rundet Mathias Emilio Pettersen 40 målpoeng i USHL denne sesongen.

Mathias Emilio og Lumberjacks vant til slutt med 5-4 i ordinær tid etter å ha ligget under med 4-2 etter 7:15 spilt av den tredje perioden.

Nordmannen snitter nå med 0,75 målpoeng i verdens beste U20-liga – og har følgelig på 53 spilte kamper notert seg for 12 mål og 28 assists. På de åtte siste kampene har han levert like mange målpoeng, fordelt på tre mål og fem assists.

For de av dere som følger kampene hans ser også alle de eventyrlige målsjansene han legger opp til, men som dessverre ikke alltid omsettes i scoringer av rekkekompisene. Han kunne med fordel også ha skutt mer – og dermed satt flere scoringer selv, men Mathias Emilio fremstår som meget uselvisk i de aller fleste situasjoner. 40 målpoeng i USHL er uansett glimrende tall – og fortsatt gjenstår det syv kamper av grunnspillet.

Allerede førstkommende natt, norsk tid, møtes disse to lagene på nytt i Bob Suter Capitol Ice.