Meget velfortjent seier

Torsdagens oppgjør bød ikke på de helt store overraskelsene da det allerede er klart at Rihk skal spille sluttspill, mens gjestene fra Oslo skal spille kvalikk for å beholde plassen sin i den øverste serien.

(Sak lagt ut sent grunnet vinterferie)

Dette bærer også kampen preg av, Rosenborg tar føringen fra første dropp og markerer at det ikke skal tas lett på de som motstander i sluttspillet. At Inge Stokvik ble kåret til ¨årets nykommer¨ sist helg under Red Bull Crashed Ice har fyret oppunder selvtilliten er det ikke vanskelig å se. Han leder laget sitt hele kampen igjennom og minner mest om duracell-kaninen med en god dose red bull innabords.

1. periode blir egentlig aldri noen ¨højdare¨ med unntak av to Rosenborg-mål etter dårlig forsvars-spill av gjestene. Det virker som at gjestene er tunge i skøytene og virker ikke helt med på notene. Det er mye takket være målvakt Steffen Søberg som gjør at det ikke er blitt flere scoringer til vertene.

2. periode starter friskere enn den første og man ser at hjemmelaget vil punktere kampen tidlig. Stokvik fortsetter sitt storspill som også smitter over på lagkameratene. Før det er gått 11 minutter av midtperioden har vertene satt ytterligere tre pucker bak Søberg i M/S-buret.

I kveld viser for øvrig også Rosenborg frem power-play av ypperste klasse. 3 av 5 mål så langt har kommet i overtall-spill for vertene.

Oslo-laget prøver å mobilisere seg og starte en opphenting og lykkes med fem minutter igjen av midtperioden. Christian Thinn tar saken i egne hender og setter reduseringen bak en ellers meget god keeper i Rihk-målet.

Dette målet skaper også en god latter i hallen da de to supporterne som hadde tatt turen fra oslo til Leangen denne kvelden brukte ca. 15-20 sekunder på å registrere at dommeren markerte scoring. Men, det var ikke så mange andre som fikk det med seg heller.

Det virker som at trener Jarl Eriksen har fått opp humøret hos gjestene før 3. periode, for det tar ikke mer enn litt over ett minutt før Manglerud/Star setter nok en redusering også denne signert Thinn.

Resten av kampen blir preget av mye taklinger og et bortelag som kjemper en desperat kamp for å knappe inn ledelsen ytterligere, men dette uten hell.

Med 20 sekunder igjen på klokka setter Ilya Dubkov kveldens siste mål og kampen er avsluttet.

Det er vel ikke overraskende at Rosenborg som er meget sterke på hjemmebane beholder alle tre poengene i Leangen. Det er alt-i-alt en meget velfortjent seier!

Det skal også være sagt at Ilya Dubkov hadde en god dag på jobben i dag og noterte seg for 5 poeng av 6 mulige.

Mål:

1-0 Villiam Strøm (Ilya dubkov,Rasmus Juell)

2-0 Rasmus Juell (Ilya Dubkov,Dag Morten Wehn)

3-0 Joakim Erbe (Inge Stokvik,Thomas Wiig)

4-0 Villiam Strøm (Dubkov,Wehn)

5-0 Vegard Spets (Dubkov,Wiig)

5-1 Christian Thinn ( Martin Ytterstad)

5-2 Christian Thinn (uten assist)

6-2 Ilya Dubkov (Wehn,Juell)

Man of the Match:

Rihk- Ilya Dubkov

M/s- Christian Thinn