– Møter revansjesugne italienere

I dag spiller Norge U18 sin andre kamp i VM og motstander er Italia.

U18  VM Piestany, Slovakia: Italia tapte 5-0 for Slovakia i sin første kamp onsdag og Norge må være forberedt på et lag i behov av å rette på den fadesen.

Det var først i den siste perioden at Italia falt sammen og slapp inn tre mål mot vertsnasjonen. I de to første periodene hang laget overraskende bra med.

Da HockeyNorge.no overvar de norske guttas morgenøkt i dag var det mye terping på over- og undertall, samt at trenerne advarte mot sultne italienere;

– Det er bare en ting som gjelder i dag, vi må gi alt fra første dropp og fullføre i 60 minutter. Vi møter revansjesugne italienere som tapte igår – og da vil de selvfølgelig gi alt mot oss, sa en klokkeklar Espen Sæther.

– Det er viktig at vi klarer å gjenskape det vi gjorde mot Frankrike – og det skal vi klare, avsluttet treneren med ovenfor en samlet spillergruppe.

Gårsdagens beste norske spiller, målvakt Joachim Svendsen, aner ikke hva han møter i det italienske mannskapet;

– Nei, jeg kjenner ikke til dem i det hele tatt, men vet at de har to spillere som presterer godt i hver kamp. Nå kommer vi fra en god kamp mot Frankrike og vi skal fortsette der vi slapp igår, sier Svendsen.

Vår ypperlige back, Tallak Orr Lyngset, så to perioder av dagens motstander mot Slovakia og mener at de så pigge ut – og bedre enn sist han møtte laget som U16-spiller i en femnasjoners;

– Ja, det var faktisk i Füssen og jeg ble vel kåret til banens beste da jeg leverte tre mål og to målgivende pasninger.

– Blir skuffet over meg selv dersom jeg ikke presterer to mål og en assist i dag, fortsetter Lyngset til masse latter fra lagkompisene i garderoben.

Videre så mener Lyngset at med seier i dag, kampfri imorgen samt et par treninger før møtet med Japan lørdag vil gjøre laget godt.