Nervepirrende sluttminutter

Frisk og Vålerenga delte poengene etter noen meget spennende sluttminutter.

U15 Avd. A

Frisk Asker – Vålerenga Ishockey   3 – 3

I U15 avd. A har starten på årets sesong ikke blitt som forventet for Frisk Asker. Før søndagens oppgjør mot Vålerenga hadde fjorårets seriemester i U14 A serien rett nok kun spilt to seriekamper, men til tross for et spillemessig overtak både mot Manglerud Star og mot Stjernen hadde utbyttet så langt kun blitt ett poeng etter 4-4 borte mot Stjernen. Mot Manglerud Star vant laget skuddstatistikken suverent, men likevel var det MS som vant kampen med solide 4-0.

Det var også knyttet en viss spenning før kampen mot Vålerenga om laget ville greie å overvinne et lite «Enga-kompleks» som laget opparbeidet siste sesong, hvor laget fra hovedstaden vant to av tre kamper. Og det var St. Halvards unge menn som kom best i gang, og tok ledelsen etter 9.38 ved Fredrik Jørgensen, assistert av Andre Lyngås. Selv om hjemmelaget spillemessig var fullt på høyde med Vålerenga og hadde ført store deler av perioden, så det ut til at de fortsatte i samme sporet som mot Manglerud Star; Produserte mange målsjanser, men greide ikke å omsette dem i mål. Vålerenga på sin side viste en særdeles høy effektivitet med ett mål på tre skudd!William Skaar (nr 44) blir gratulert for sin scoring.

Og snaue fire minutter ut i andre periode skulle de strø ytterligere salt i såret til hjemmelaget, da de økte til 0-2 etter at Frisk ble idømt en 2-minutters utvisning. Målet kom på et skudd fra Andre Lyngås som Skjalg Stokke Hougen i Frisk målet kanskje burde tatt. Målscorer Andre Lyngås ble assistert av Tobias Solberg.

Men det gikk ikke lang tid før hjemmelaget endelig fikk hull på byllen. Etter 20.30 reduserte Viktor Granholm til 1-2, assistert av lagets kaptein, Henrik Bye, og tente dermed et håp om poeng til hjemmelaget. De skulle imidlertid få problemer ettersom Esbjørn Vold ble litt vel het i toppen, og ble ilagt liten matchstraff etter en charging, men laget greide å ri av perioden uten noen baklengsmål. Noe hjulpet ble de av Vålerengas Fredrik Jørgensen som også måtte kjøle seg ned en to-minutters tid i utvisningsboksen.Granholm/Skuterud med totalt 5 poeng i dagens kamp.

Vålerenga på sin side var heller ikke ufarlige foran Frisk målet, og det var ikke helt ufortjent at de økte sin ledelse til 1-3 ved William Skaar, assistert av T. Øye. Da sto det 31.45 på klokka,  men ungtigrene hadde på ingen måte gitt opp kampen – og endelig fikk de uttelling på sjansene. Først spilte Tobias Skuterud fri Viktor Granholm som kunne score sitt andre mål for dagen, og drøye fire minutter senere var det klart for 3-3! Nok en gang var Granholm og Skuterud involvert da de assisterte Marius Nesse som kontant satte pucken i mål bak Andreas Johansen i Vålerenga buret.

Men kampen var på ingen måte over. Med to og et halvt minutt igjen å spille ble hjemmelagets kaptein, Henrik Bye, utvist for interference, og bortelaget pøste på fremover for å sikre seg alle poengene. Og mange trodde nok at de hadde greid nettopp det, for med bare halvminuttet igjen på klokka lå pucken i målet bak Mats Bjørnstadjordet – men dommeren hadde blåst for blokkering selv om keeper på ingen måte hadde kontroll på pucken. Forståelig nok noe ampert i Vålerengas boks, men alt i alt var 3-3 et resultat som begge lag nok kan si seg fornøyde med. Hjemmelaget så ut til å fått tilbake noe av effektiviteten i siste periode, for da scoret de to mål på fire skudd. Totalt viste skuddstatistikken 19-24.Viktor Granholm setter inn ett av sine to mål.

Dermed klatret Frisk Asker vekk fra sisteplassen, og forbi Holmen på tabellen, mens Vålerenga ligger på 6. plass. På topp av tabellen finner vi Manglerud Star som med en kamp mere spilt leder med ett poeng på ubeseirede Lørenskog.

Andre resultater:

Holmen Hockey – Sparta2 – 4

Leangen – Lørenskog2 – 8

Stjernen – Manglerud Star0 – 6

Leangen – Lørenskog1 – 3Vålerenga farlig frempå.