23. august 2019
NHL Featured

NHL: Grunnserien er over og vi ser på Sluttspillet!

NHL-sluttspillet starter nå. Tittelforsvarer Yevgeni Malkin og hans Pittsburgh Penguins skal opp mot Philadelphia Flyers. Her er Malkin i kamp mot LA Kings og Jake Muzzin (bak) tidligere i grunnspillet. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

Etter 82 kamper spilt er fasiten klar, vi har et sluttspill vi skal se nærmere på.

Denne sesongen har gitt mange oppturer og nedturer for de forskjellige lagene i NHL og den største oppturen har vel kommet for Vegas, det må vi kunne si. Et ny etablert lag i hjerte av «gambler» byen har tatt en haug med rekorder og det stopper ikke der, nå er også de klare for Stanley Cup! Med topp plassering i Pacific Division og med en poeng sum på hele 109 er det ikke mye annet en å ta av seg hatten for dette laget, en utrolig sterk prestasjon. Det skal bli spennende å se hvordan de får det til i sluttspillet der de møter et lag som har vært med en god del ganger, Los Angeles Kings.

Et lag som ikke har stått til forventningene er Blackhawks, et lag som har fått mye motgang denne sesongen og har ikke fått det helt til som de håpet på. Mye endringer innad i gruppa gjør at de havner på en 13.Plass i Western Conference og det er første gang siden 1969 at hverken Chigaco eller Detroit er med i et sluttspill. På samme linje som Blackhawks og Detroit er Edmonton ikke å se i årets Stanely Cup. Til tross for at Kaptein Connor McDavid noterer seg for 108 poeng å tar Art Ross Trophy med seg hjem for andre året på rad, er det nok andre tanker som går igjennom hodet på unggutten. Oilers har kvalifisert seg til sluttspill 1 gang de siste 5 årene og det er ikke i nærheten av hva laget håper på eller har forventninger til.

Kanskje de 2 beste keeperene i NHL i Lunqvist og Price har heller ikke fått laget med seg til sluttspill, begge lagene kommer veldig svakt ut av plasseringen i Eastern. Rangers gjorde drastiske tiltak ved og frigjøre Ryan Mcdonagh og J.T Miller til Tampa, og akkurat i det sesongen er ferdig går det rykter om at Ilya Kovalchuk har signert en 3-års kontrakt med laget fra «The big apple». Kovalchuk er kjent for en fysisk spillestil med god teknikk og et hardt skudd. Kanskje det kan være løsningen for Rangers? Montréal på den andre siden har ikke gjort all verden med spiller-stallen denne sesongen, kanskje det blir mer oppbygging av laget under sommeren? Det gjenstår å se.

Grunnserien har som alltid gitt oss mye bra hockey, det viser verdens tøffeste liga vært år og når det kommer til det stygge spillet har det blir forbedret, mens vi ser at taklingene sitter fortsatt godt i mange av guttene.

Vi skal rette fokuset mot Stanley cup, etter 82 kamper i grunnserien er det endelig klart for det største man kan kjempe om i NHL!

  • De regjerende mesterne og laget fra Pennsylvia skal igjen kjempe om gull i Stanely Cup, Pittsburgh har vunnet de 2 siste årene og møter Flyers allerede i første runde. Her blir det et skikkelig oppgjør som kan fort gå til 7 kamper. Her er det ganske åpent.
  • Nashville som vant grunnserien møter et Avalanche lag som fikk Wild Card plass nummer 2 i Western Conference, Nashville som røk i finalen i fjor mot Pittsburgh er enda mer ivrige i år og vil nok gjøre det de makter for og nå enda en finale.
  • Washington som tok 1.plassen i deres divison Metropolitan møter Columbus i runde én. Columbus som har et fartsfylt lag skal ut mot Ovechkin som gjorde 49 mål i grunnserien og et tungt lag som spiller veldig hard men enkel hockey. Capitals skal få noe og bryne seg på her, men til syvende slutt vil nok Washington ha overtaket å gå videre.
  • Winnipeg møter Minnesota i første runde og her kan det ende begge veier. Winnipeg som kanskje har en fordel i Patrick Laine kan gjøre store forskjeller. 19-åringen fra Finland har gjort hele 44 mål på 82 kamper og gjør han til nummer 2 på scorings tabellen.
  • Boston møter Toronto i første runde av Staneley Cup og her er det ganske åpent. Nummer 2 (B) og nummer 3 (T) i Atlantic har selvfølgelig mye å spille om, men her kan det bikke begge veier. Kanskje Nylander og Matthews kan gjøre det lille ekstra?
  • Vegas mot Kings i det som blir kanskje den største duellen i første runde. Det nye laget fra Vegas skal møte Kings i det som kan bli et skikkelig «hat oppgjør». Kings har vært med tidligere vet hvordan dette skal spilles, Vegas derimot kan få det skikkelig tøft. Det skal bli spennede å se hvem av de som går seirende ut her.
  • Stamkos og Tampa skal ut i første runde mot NJ Devils. Et Devils lag med Taylor Hall i spissen som virkelig har blomstret det siste skal få en tøff oppgave mot Tampa. Et Tampa lag som har nesten har børstet støv av de fleste i grunnserien har et mål for øye, Gull! Skal dette bli Stanley Cup finale må Stamkos holde seg skadefri, noe jeg antar han gjør.
  • Sist ut er et skikkelig «Battle of Southern California» oppgjør, Ducks mot Sharks, Getzlaf mot Thornton, Martin Jones mot Gibson. Her også vil jeg si det er ganske åpent, San Jose har en meget god back i Brent Burns som spiller utmerket både fremover som bakover, men Getzlaf, Perry og Rakell kan gjøre mye på liten flate. Her er det ganske åpent.

Related posts

What Operational Excellence Really Means for Business Travel

Thomas Granerød

Oppdatert tabell Eastern vs Western

Patrik Kruse

«Zucca» blir i Rangers

Thomas Granerød

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Godta Les Mer

Privacy & Cookies Policy