NHL-sluttspillet er rett rundt hjørnet

Alexander Ovechkin har nå scoret 600 mål i NHL. ARKIVOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

Det drar seg til i NHL og med under en måned igjen er det snart klart for det som alle lag kjemper om hvert år, nemlig Stanley Cup!

Og vi skal ta med noen høydepunkter til nå, vi starter allerede med Washinton Capitals og deres kaptein Ovechkin. Mannen er kjent for å finne nettmaskene mer en 50 ganger per sesong og ingen unntak i år heller, selv om det kun har blitt 42 mål så langt har «The Great Eight» notert seg for sitt mål nummer 600 i sin NHL karriere. Han blir den tyvende NHL spilleren som når denne milepælen og den første russiske. Den store russeren viser nok en gang hvorfor han er en av NHL’s beste spillere i verden, og Caps topper nå Metropolitan med 1 poeng foran Pittsburgh.

Et annet lag som viste allerede fra kamp én at de skal til sluttpsill er Tampa, med Kucherov og Stamkos i spissen har radarparet notert seg for over 160 poeng på 69 kamper, og det hjelper så klart når deres sisteskanse stopper det meste av pucker og holder nullen 7 kamper i en og samme sesong samt har over 40 seire. Det er et lag med store ambisjoner og har stor mulighet for og vinne hele sluttspillet.

Vi må selvfølgelig ikke glemme Vegas. Det har vært veldig mye Vegas og det stopper heller ikke her, laget ingen trodde skulle hevde seg i toppe motbeviste dette rimelig fort. Spådommer som at de skal bruke sesongen til å bli kjent med hverandre, kanskje de kan få med seg noen poeng, men aldri at de kommer til sluttspill. Med 95 poeng til nå topper laget Pacific og har 13 poeng luke på nummer 2 som er Sharks. Det er utrolig sterkt av det ny etablerte laget fra Vegas, og det skal bli en herlig serie når Stanley Cup-turneringen starter. Lagets sisteskanse har også vist seg frem, Fleury har nemlig nå 400 seiere som keeper!

Det som skulle bli en ny stor sesong for Blackhawks endte rett og slett i en fiasko, et stjernespekket lag med Kane, Toews, Ketih og flere har ikke prestert i nærheten av hva vi er kjent med. Og allerede for en drøy uke siden ble det klart at mesterne fra 2010, 2013 og 2015 ikke kommer seg til sluttspill i år. Kaptein Jonathan Toews var ikke fornøyd med egen og lagets innsats denne sesongen og har allerede nå startet med tankene om neste års spill.

– Vi skal glemme denne sesongen rimelig fort, starte neste år med blanke ark og jobbe beinhardt mot sluttspill. Det sa Toews i et intervju med NHL.

Etter at Rangers bestemte seg for å rive ned laget for å bygge det opp på nytt, har Zuccarello funnet scoringsformen igjen. Natt til tirsdag (13.03.18) scoret han i sin tredje kamp på rad. Han scoret til og med to ganger, og nådde milepælen 100 mål i NHL som første nordmann noensinne. Det er et aldri så lite plaster på såret i en ellers grå sesong. Nordmannen var også innlandet i mye rykter om spiller bytte men det endte med at N.Y Rangers kapteinen Ryan Mcdonagh reiste til Tampa, mens Zucca fortsatt ble værende i Rangers trøya. Om han spiller i blått neste sesong gjenstår å se, men denne sesongen for laget fra New York har ikke vært bra.