Nashville – Colorado:
Colorado som kjempet seg til den siste Wild Card plassen møtte Nashville i første runde, et Nashville lag som vant grunnserien i NHL. Her skulle det blitt tette og jevne kamper som endte med Nashville seier i kamp nummer 6. Avalanche som kom tilbake flere ganger og hadde sine muligheter fikk aldri overlistet Nashville som virker ganske solide. Nashville møter Winnipeg i neste runde.

Winnipeg – Minnesota:
Minnesota som ble nummer 3 i grunnserien skulle gjøre sitt for å ta seg videre, i første runde møtte de Winnipeg. Spådd på forhånd kunne denne serien gå til 7 kamper, men slik ble det ikke helt. Minnesota fikk aldri kampene slik de ville og måtte seg tapt etter 4-1 i kamper favør Jets, kaptein Mikko Koivu sa selv etter siste kamp at de hadde så mye mer å gi, men vi får bare takke oss selv at vi ikke setter sjansene våre!

Washington – Columbus:
Columbus som fikk det første Wild Card passet skulle gjøre sitt for å gå videre til neste runde, men denne serien ble tøff. Hele 4 kamper gikk til overtid! Det handlet mest om gjestene som vant de to første kampene, men etter det ble det mer og mer om Washington. Laget fra DC snudde 0-2 til 4-2 og tok enda et steg i riktig retning, de skal på enda en gang møte de regjernde mesterne Pittsburgh.

Pittsburgh – Flyers:
Et skikkelig hat oppgjør skulle også gå til 6 kamper, men det så ganske stygt ut for Flyers allerede i første kamp. 7-0 Pittsburgh og det her så ut som en serie som skulle gå rett vest for Philadelphia, men de tok seg inn igjen og gjorde det de kunne. Hele 43 mål ble scoret fordelt på 6 kamper som tilslutt endte med videre spill for Penguins som møter Capitals i runde 2!

Ducks – Sharks:
The great battle of southern california skulle bli ende i en sommerferie rimelig kjapt for Ducks. Anaheiem som ikke var i nærheten av og vinne sine kamper hverken hjemme eller borte gjorde jobben for Sharks mye enklere, 4-0 i kamper til lage fra San Jose som møter Vegas i kvartfinale. Nå er ryktene store rundt Getzlaf, Perry, Kessler og Rakell om hvem som går før serien starte i Oktober.

Vegas – Kings:
Drew Doughty som var het under overgangsryktene sa selv at han skulle bli i Los Angeles, og det gjorde han. Men da Kings skulle møte nyetablerte Vegas var det alt annet en topp stemmning. Et Vegas lag som bare imponerer, feide Kings av banen med 4-0 i kamper. Laget fra Los Angeles fikk aldri kampene slik de ville og endte med flere undertalls minutter og dårligere moral for hver kamp som gikk.

Tampa – Devils:
Devils skulle gjøre sitt for at Tampa ikke skulle ta seg videre til neste runde av Stanley Cup, men så enkelt ble det ikke. Lightning tok føringen med 2-0 i kamper før Devils fikk sin seierie og det stod 3-1 til Tampa. Herfra og ut fikk aldri Taylor Hall og New Jersey sitt potensiale og måtte se seg slått med 4-1 i kamper. Tampa som møter Boston i neste runde.

Boston – Toronto:
Eneste serien i første runde som gikk til 7 kamper. Boston som ledet både 3-1 og 3-2 i kamper klarte ikke og avgjøre før siste kamp, etter at Toronto hadde snudd det flere ganger. Stanley Cup vinnerne fra 2011 tok seg med det videre og møter Tampa i neste runde.