"Nordic Ambition"-pris til Joachim Lunde Hermansen (16)

Manglerud Star Elite har opprettet en pris for å gi noe tilbake til klubbens breddeavdeling – dermed stiftet de fondet «Nordic Ambition».

I forbindelse med siste hjemmekamp i Getligaen mot Sparta sist søndag, var det klappet og klart for å dele ut den aller første prisen til en meget fortjent vinner.

Men først og fremst, her er bakgrunnen for fondet i regi av nevnte Manglerud Star Elite.

Initiativtager og sportslig leder i Elite, Patrik Molberg (26), ønsket å starte et fond utelukkende for å kunne gi noe tilbake til bredden – og som han selv sier;

– Både Elite og Bredde er skjønt enig om at vi må stå sammen som klubb, og fremstå som én enhet. Dette er noe vi føler å ha lykkes veldig godt med i år. Vi spiller hverandre gode, har god dialog, og er veldig enig i hvilken vei vi ønsker å ta klubben videre.

– Manglerud Star sitt mål, uavhengig av Elite eller Bredde, er å utvikle unge spillere, både på og utenfor isen. Når juniorspillere, oppfostret i klubben tar steget opp i a-lagstroppen, er det noe vi blir veldig stolte av. Det er disse spillerne som skaper grunnlaget for å bli gode forbilder for de yngre spillerne i klubben. Det å vise de yngre, at hardt arbeid over tid og tålmodighet er resepten for å lykkes. Dette er viktig for oss å få frem. For å bevare klubbens sjel og gode tradisjoner, må vi alltid ha noen lokale spillere i vår a-lagstropp.

– Derfor ønsker Manglerud Star Elite å kunne bruke vårt nettverk og samarbeidspartnere til å skaffe midler som kan hjelpe unge spillere i klubben å nå sine mål, forklarer Molberg.

ULIKE FOKUSOMRÅDER

Ved denne første prisutgivelsen var fokuset spillere født i 1999, men klubben vil med jevne mellomrom dele ut stipender utifra ulike kriterier – også unge ambisiøse trenere er et område Molberg og Manglerud Star vil hjelpe ved en annen anledning.

Så tilbake til selve hovedpersonen, nemlig Joachim Lunde Hermansen, som fikk følgende skussmål lagt til grunn for å bli den første vinneren av stipendet;

«Dette er en spiller som har gått gradene i klubben, og som hele veien har vært en seriøs spiller og en leder for sitt lag.

Joachim er en treningsvillig spiller, som i flere år har fremvist gode holdninger. Han har også representert Oslo sitt kretslag som assisterende kaptein, i tillegg til å være Manglerud Star sin eneste representant i år på Norges U16-landslag.

Joachim er et stort talent, med gode skøyteferdigheter. Han kan bekle flere roller, både i form av å være en god offensiv spiller, og en defensiv toveisspiller. Han er en målbevisst spiller, som sprer mye positiv energi til spillergruppen. I tillegg til å være en sentral del av vårt U16-lag, har han også gjennom gode prestasjoner i år slått seg opp til å bli en viktig bidragsyter på vårt U18-lag, som kjemper om seriegullet. Dette er en spiller vi har stor tro på i fremtiden».

Ingen dårlig attest fra en klubb som er viden kjent for å fostre stjerner til andre storklubber og landslag.

Hva tenker du om at nettopp du ble den første vinneren av «Nordic Ambition» Joachim?

– Jeg synes det er veldig stort å få en sånn pris, den henger høyt kan man si. Jeg er utrolig stolt av å få denne utmerkelsen og vil gjerne takke klubben for dette.

Ja, for hva betyr en slik utmerkelse for deg, regner med at det er ganske så motiverende?

– Det betyr utrolig mye og det gir meg motivasjon og inspirasjon til å jobbe videre for å nå mine mål.

Hva tenker du om fremtiden? Hva er ditt neste mål i umiddelbar fremtid – og hva er ditt mål på litt sikt?

– Helt umiddelbart håper jeg at jeg blir tatt ut til U16-landslaget nå i mars.

– Neste sesong håper jeg at jeg får trene med A-laget. På sikt er målet å komme meg til utlandet og kunne leve av hockey, svarer stortalentet, som har Morten Ask og Evgeni Malkin som sine favorittspillere.

Fortell litt om hvordan du har det i Manglerud Star, hva betyr denne klubben for deg – og hva synes du om det arbeidet som blir lagt ned i de yngres avdeling?

– Jeg trives veldig godt i MS. Klubben betyr utrolig mye for meg og jeg har vært her i alle år. Jeg har vært heldig og hatt gode trenener rundt meg som har hjulpet meg frem – og ikke minst det gode miljøet i lagenhetene.

– Jeg synes klubben gjør et meget bra arbeid med bredden fordi vi har gode trenere som får fram det beste i alle, avslutter Joachim Lunde Hermansen, den aller første mottageren av «Nordic Ambition»-stipendet.

Og at den havnet i fortjente hender er det ingen tvil om.

HockeyNorge.no ønsker denne meget sympatiske unge mannen all lykke til videre – og berømmer samtidig Manglerud Star for dette meget viktige initiativet.