Norge er nær noe stort…

 
Norge vant 4-2 over Hviterussland og er nå bare én kamp unna et opprykk.
 
U20 VM Amiens, Frankrike: Norge tok sin tredje seier av tre mulige i dette verdensmesterskapet da laget slo en av opprykksfavorittene, Hviterussland, med 4-2 i Coliseum onsdag.
 
 
Dermed er det klart for en ren opprykksfinale mot Danmark torsdag, som også er ubeseiret i turneringen etter dag tre.
 

Uansett utfall i torsdagens kamp, så blir alt avgjort der og da – og den siste kampen for Norges del mot Slovenia lørdag blir kun en formalitet.
 
Ergo så blir det en meget meget nervepirrende fjerde kamp i Coliseum Amiens torsdag. 
 
Men, det er i hvert fall all grunn til å være særdeles optimistiske med tanke på det norske spillet i turneringen så langt.
 
Hele lagmaskineriet er til fingerspissene velsmurt – og det oser av spilleglede og samhold.
 
– Vi vet godt hva vi skal gjøre og absolutt alle vil det samme med denne turneringen. Det blir en ny finale  mot Danmark torsdag og vi er veldig klare, sier Stjernen-spiller Andreas Heier til HockeyNorge.no.
 
Heier har prestert en formidabel VM-turnering så langt og står bokført med seks målpoeng (4+2) før de to siste kampene.
 
– Det er så klart hyggelig å prestere poeng, men ikke så mye jeg vil tenke over akkurat nå. Det er hele laget som har prestert her i Frankrike, understreker sindige Heier.
 
Hva tenker du om Danmark-kampen da Heier? 
 
– Jeg tror laget spiller ganske likt som oss, men tror de for alvor har fått opp øynene for oss. Det handler om gjensidig respekt, men jeg tror de frykter oss mer enn vi frykter dem, avslutter Norges nye stjerne til HockeyNorge.no.
 
Norges sisteskanse, Steffen Søberg, var som vanlig i praktslag med isbjørnen på brystet mot Hviterussland og nå gleder den meget «lugne» målvakten seg til storkampen mot Danmark.
 
– Danmark er meget gode, selv uten stjerna Nicklas Jensen med til denne turneringen, sier Søberg.
 
– Men, nå gleder jeg meg. Med det spillet vi har vist så langt så bør vi kunne gå hele veien – også veldig betryggende med det defensive spillet vi viste i dag mot Hviterussland, avslutter keeperhelten fra Manglerud.