Norge i opprykksform

Endelig fikk vi se Norge gode i 60 minutter – og Slovenia fikk unngjelde med 4-1 tap for opprykksjagende nordmenn.

Slovenia – Norge 1-4 (1-1,0-1,0-2) Skudd: 12-36

Flere bilder kommer…

U18 VM Piestany, Slovakia: Fra første dropp var Norge i støtet under søndagens kamp mot Slovenia.

Det som har kjennetegnet Norge i store deler av VM har vært ustabiliteten, bortsett ifra åpningskampen mot Frankrike. Laget har ikke fungert samlet i fulle 60 minutter, men mot Slovenia virket gutta trygge på hverandre og seg selv – noe som borger godt for den avgjørende kampen mot vertsnasjonen Slovakia på VM’s siste dag tirsdag.

– Ja, i dag var vi gode sammen i hele kampen. Vi fulgte planen til punkt og prikke og det var fullstendig ro i hele gruppa, sier trener Robert Jonsson til HockeyNorge.no og legger til;

– Vi går for opprykk, ingen tvil om det.

Søberg satte standarden

Norge fikk sin første scoring mot Slovenia i overtall ved Markus Søberg 11:30 ut i den første perioden.Deretter fikk Slovenia sitt eneste mål i denne kampen ved Jaka Podrekar.

Toppscorer Medby

Landslagskaptein Endre Medby sørget for 2-1 i overtall drøye kvarteret ut i midtperioden, hans syvende scoring i dette verdensmesterskapet.

Dette gjør han til VM’s toppscorer sammen med Marko Dano fra Slovakia. Markus Søberg innehar 4. plassen med fire nettkjenninger. Også Mathias Saksvik Baar og Magus Fischer er inne på topp 10-lista med to scoringer hver.

Nevnte Baar ga Norge 3-1 etter 47:47, mens Markus Bilstad Pedersen fikk sette spikeren i kista i tomt bur – og i undertall.

Salsten MVP

Eirik Salsten ble kåret til Norges beste spiller i denne kampen, en fortjent utmerkelse til en spiller som alltid gir alt for Norge. Han bidro også med to målgivende pasninger og virket godt fornøyd i garderobeanlegget etter kampslutt;

– Det gikk bra for hele laget i dag, synes alle bidro hele kampen igjennom, noe som lover godt for tirsdagens «finale» mot Slovakia, kommenterer dagens bestemann.

Tryggheten

Selv om målvakt Joachim Svendsen til nå ligger på en 9. plass på statistikken med 86,30 i redningsprosent (Patrick Romancik leder med 93,10 %) har han stått en meget solid turnering. Han har sluppet inn 10 mål på 73 skudd og er den spilleren trener Robert Jonsson trekker frem etter hver kamp som selve tryggheten i laget.

– Det har gått ganske bra synes jeg – og nå ser jeg bare frem til neste kamp mot Slovakia. Alle gutta gleder seg til den kampen og vi får fortsette der vi slapp i dag, sier Svendsen til HockeyNorge.no.

Norge møter Slovakia klokken 19:00 tirsdag. Denne kampen blir direkte overført på slovakisk TV – og det ryktes om at selveste presidenten skal overvære kampen.