Norge kjørte over "Les Bleus"

Bilde: VM’s beste spiller, Andreas Heier, gir her Norge 2-1 over Frankrike.
 
Vårt U20-landslag fortsetter å imponere, mandag ble hjemmefavoritten Frankrike satt på plass.
 
 
 
U20 VM Amiens, Frankrike: Her er det bare å trekke frem superlativene – Norge overkjørte hjemmehåpet i Frankrikes mest hockeyfanatiske ishall, selv om det som oftest ble stille i Coliseum. Da var det ekstra artig å høre et titalls norske foreldre og supportere i sving.
 
Mulig at enkelte, HockeyNorge.no inkludert, var litt nervøse før møtet med laget som slo oss 6-1 i generalprøven før VM-starten, men hvorfor? De norske gutta viste jo allerede mot Østerrike at de følger en slagplan til punkt og prikke.
– Dette ble en super lagseier. Vi ga alt vi hadde, sier Vålerengas Jørgen Karterud (18), etter at lagropet hadde ljomet ferdig inne fra garderobeanlegget etter kampslutt.
 
Hel enig Karterud. Gutta ga alt. Selv om Frankrike ledet 0-1 etter halvspilt førsteperiode.
 
– Vi ble ikke nervøse nei, vi jobbet heller enda hardere og like målbevisst for å få utlikning – og den kom selvfølgelig, fortsetter stortalentet Karterud.
 
Og, det var Karterud som fik æren av å score Norges første mål – 44 sekunder før den første pausen.
 
– Jeg var på returen da Jonas Knutsen fyrta av fra skrått hold og fikk en ganske enkel puck å sette inn, smiler Karterud.
 
Merket du stillheten i hallen da du scoret – og hørte du den norske supportergjengen?
 
– Å ja. Veldig godt faktisk. Kjempehyggelig at så mange har tatt turen hit for å heie oss frem.
 
Midtperioden ble målløs, men det var hele tiden Norge som bygde opp mer og mer rundt det som skulle komme. Norge hadde også en puck i mål, men en tafatt fransk måldommer trykket aldri på knappen. Dette ga bare enda mer bensin på det norske bålet.
 
3:35 ut i sisteperioden ble det for alvor stille i Coliseum. Mesterskapets til nå beste spiller, Andreas Heier, sørget for ledelse etter pass fra Mathias Trettenes og Erlend Lesund i overtall. 
 
Det vil si at Heier har scoret i fire landskamper på rad. I 2-1 seieren hjemme mot Tyskland i Halden, i 6-1 tapet i generalprøven mot Frankrike, i vår første kamp mot Østerrike og nå mot Frankrike igjen. En herlig type som kan nå virkelig langt med idretten sin.
 
Det er alltid spennende å bare lede med ett mål i en VM-turnering, men Magnus Hoff sørget for at sluttresultatet ble 3-1 drøye åtte minutter før slutt i nok et overtall.
 
– Det er et herlig pass jeg får fra Heier – og jeg jobber pucken i mål, sier den kjempeblide magikeren, som også beviste at han kan «sloss» for målene.
 
– Hehe…må krige inn noen mål også. Men, jeg må berømme Heier. Han gjør virkelig jobben og er en meget meget viktig spiller for oss. 
 
– Seieren er et bevis på at vi følger gameplan til fulle og nå er vi med i toppen, vi er der vi skal være, sier Hoff.
 
Dere ser ut til å vite nøyaktig hva dere skal gjøre i enhver situasjon?
 
– Takket være planen ja. Her må det virkelig skrytes av den jobben Sjur Robert Nilsen legger ned. Han gir oss videoanalyse av alle motstanderene – og forteller i klartekst hva som SKAL gjøres, avslutter Hoff ovenfor HockeyNorge.no.
 
Til slutt må HockeyNorge.no trekke frem vår kanskje største kommende stjerne, nemlig trønderen Mattias Nørstebø (17) som til daglig spiller for svenske Brynäs. Han er spilleren som ene og alene fikk Kenta «Magic» Nilsson til å bli én ekstra dag i Frankrike. Dette sa han i hvert fall til HockeyNorge.no.
 
Egen sak kommer om dette, men for de som må få frisket opp sitt hockeyminne; svenske Kent Nilsson (56) har spilt for fem NHL-klubber og jobber i dag som talentspeider for Florida Panthers.
 
Ps. Det hadde vært helt naturlig med et intervju med Andreas Heier, men han ble opptatt med dopingkontrol rett etter kampslutt. Vi kommer tilbake med stor sak om ham senere…