Norge tapte opprykksfinalen

Fattige fem minutter unna opprykk – endte på tredjeplass.

 
 
Garmisch-Partenkirchen (U20 VM): Norge hentet opp 0-2 til 3-2 i en forrykenede «VM-finale» lørdag kveld, men røk på ett kjedelig 3-5 tap til slutt.
 
 
Stor dramatikk
 
 
Det så stygt ut for Norge da Tyskland økte til 0-2 29 sekunder ut i midtperioden – med en spiller mindre på isen. Da regelrett kokte det blant de 1628 tyskerne på tribunen, men Norge ga seg ikke – og kom grusomt tilbake.
 
Først ved Ole Daniel Setsaas som reduserte fire minutter før den siste pausen, deretter ved Jonas Knutsen fem minutter ut i den siste perioden – og bare minuttet senere så hadde Norge snudd kampen etter herlig scoring av Mathias Trettenes. Da kokte det blant de omlag 30 norske tilreisende supporterne.
 
 
Så nære, men allikevel så fjernt
 
Det ble noen uhorvelige spennende minutter i Olympia Eissportzentrum etter Trettenes sin scoring – og det tyske publikummet gjorde alt de kunne for å støtte laget sitt. Ettersom Tyskland kun trengte uavgjort ved full tid for å vinne mesterskapet, var det en «forferdelig» spenning i hele hallen.
 
Og utlikningsmålet kom. 4:55 minutter før slutt tok kaptein Konrad Abeltshauser ansvar og sørget for at taket løftet seg i stadion.
 
Deretter fikk både Ole Daniel Setsaas og Joakim hjelm hver sin tominutter – og i undertall tre mot fem punkterte Tyskland den norske opprykksdrømmen.
 
David Elsner prikket først inn 3-4 målet før han 1:46 før slutt på ny scoret i overtall.
 
Dermed vant vertsnasjonen mesterskapet etter en forrykende sluttspurt – og feiringen likeså. Alt i alt en fortjent tysk seier mot et godt og hardtkjempende norsk U20-landslag.
VMs beste forward
 
Som et aldri så lite plaster på såret så ble Erie Otters-spiller Sondre Olden kåret til turneringens beste forward. Meget imponeren
de med tanke på at Olden har slitt med skade i lengre tid.
 
– Hyggelig så klart med en slik utmerkelse, men jeg ville mye heller ha vunnet kampen. Men, dessverre så gikk det som det gikk, avslutter spilleren som er draftet av Toronto Maple Leafs i NHL.
 
Sluttstillingen:
 
1. Tyskland 15 poeng
2. Hviterussland 10 poeng
3. Norge 9 poeng
4. Slovenia 7 poeng
5. Østerrike 5 poeng
6. Storbritannia 0 poeng