Ny seier for Stavanger

Stavanger Oilers vant sin andre strake kamp i Continental Cup da de slo Beibarys Atyrau 3-2 etter sudden death.

 AV: Elin Rønning

 

Dette er den andre kampen for Oilers i årets Continental Cup, i går ble det seier 7-4 mot polske Ciarco PBS. Derfor hadde jeg nok ventet meg et mer selvsikkert Stavangerlag denne lørdagskvelden.

Men gutta fra oljebyen åpnet kampen noe tafatte. De virket tunge og treige mot de kjappe pasningssikre spillere fra Beibarys Atyrau fra Kazakhstan. Og allerede etter 02.18 sto det 1-0 til Beibarys ved Andrey Zaharov. Det så ut som om dette skulle bli en tung kamp for Oilers. Fra Get-ligaen er jeg vant til å se at  Oilers stor sett har det meste av spillet, men her ble de stort sett tilskuere i de første ti minuttene av perioden. Nå skal det sies at Beibarys ikke var veldig målfarlige, men stor sett var det de som var i besittelse av pucken.

Så ut av intet kom Oilers første scoring på 10.14 av Thomas Boxill.

Og etter scoringen var det som om Oilers våknet fra dvalen, de overtok mer og mer av spillet. Det må da sies at det kun er rekka med Loikas, Strandfeldt og Dahl Andersen som klarer å prestere noe spill som er verdt å huske på. Hver gang de er på banen så er de målfarlige. Og det er også denne reka ved Martin Strandfeldt som setter inn Stavangers andre mål 1.44 før slutten av perioden i overtall.

1 periode: 2-1, skudd: 14-9

 

Oilers åpner andre periode noe bedre enn den første, men de gjør det vanskelig for seg selv ved å pådra seg to utvisninger i løpet av periodens 4 første minutter. Oilers klarer derimot å ri stormen av. Beibarys klarer selv ikke i overtall å komme til noen spesielt farlige sjanser. Oilers styrer mer eller mindre alt spillet utover i 2 periode, men som med Beibarys kommer heller ikke de til med så mange skudd på mål. Den eneste store målsjansen Oilers har denne perioden er det igjen Strandfeldt og Loikas som har regien bak. Men mot slutten av andre perioden slipper de dessverre Beibarys mer inn i kampen. Laget fra Kazakhstan får komme til flere farlig skudd inne foran Oilers keeper Henrik Holm.

Men unggutten fra Fredrikstad har ikke tenkt å gi ved dørene. Han varter opp med flere feberredninger på rad og rekke. Oilers kan nok takke Holm for at Beibarys ikke klarer å utligne på slutten av 2 periode.

2 periode 0-0, skudd: 6-12

 

I tredje periode ser Oilers ut til å ha full kontroll, de styrer det meste av spilletog låner sjeldent bort pucken til laget fra Kazakshtan. Noe av grunnen til dette er nok også at Beibarys pådrar seg den ene utvisningen etter den andre. Utvisningsboksen i DnB Arena er til tider fylt til randen av grønnkledde. Og jeg lurer fortsatt på hva Christian Dahl Andersen holder på med alene med keeper midtveis i 3 periode, når han har lurt keeperen i pølsebua og klarer å sette pucken i stanga vet ikke jeg. Det er sjelden kost fra den mannen å bomme på åpent mål. Og om forrige periode var i Henrik Holms navn så var helt klart denne perioden også i Martins Raitums navn. Beibarys keeper hadde utover i 3 periode flere store klasse redninger. Blant annet alene med Michael Brandasu etter en meget fin pasning fra Peter Lorenzen. Stavanger presset svært mye utover i perioden å det er et under at ikke pucken fant veien til nettmaskene.

Så hva de finner på de siste 30 sekundene, når Martin Strandfeldt på svært urutinert vis klarer å pådra seg en utvisning er helt uforståelig for meg. Var ikke akkurat lagspill av Strandfeldt dette.

Henrik Holm er både høyt, lavt og til tider omtrent på hodet for å redde skuddene som hagler. Selv med spaken liggende ute i droppesirkelen fortsetter han å redde. Men må til slutt gi tapt 5 sekunder før slutt.  Det står 2-2. Totalt unødvendig. Her burde Stavanger helt klart ha tatt hjem alle poengene.

Med Kaunismäki, Nagel, Loikas og Solberg på isen burde det vært nok rutine til å rydde opp !!

3 periode 0-1, skudd: 13-12

 

I overtallsperioden var det som i mesteparten av kampen Stavanger som styrte spillet. Og 3.49 ut i sudden er det nettopp Oilers som setter pucken i nettet. De vinner fortjent kampen 3-2. Men jeg gjentar at denne kampen burde Stavanger Oilers vunnet etter full tid!

Petter Thoresen viser igjen at han er av Norges aller beste trenere, Oilers står nå med to seiere så langt i Continental cup.  Et imponerende resultat så langt, selv om jeg tror Thoresen ble noen grå hår rikere etter de siste 30 sekundene av 3 periode.  Jeg må si jeg håper denne mannen er den som overtar styringa av det norske landslaget når Roy Johansen gir seg.

 

Jeg er ikke i tvil om at gutta fra oljebyen også er i stand til å vinne kampen i morgen.

Og jeg avslutter med å ønske de riktig lykke til.