Ny seier til Frisk Asker

Kiel McLeod feiret 30-års dagen med å score Frisks første mål.

 

 

Frisk vant for tredje gang 5-2 i Tønsberg denne sesongen. Avgjørelsen kom de siste syv minuttene da bortelaget utnyttet de mange sjansene til overtall til sin fordel og gjorde 2-3. Istedet for å svare, slapp Tønsberg så inn to mål til de siste tre minuttene av en jevnspilt kamp.

 

Tønsberg kom til dagens kamp mot Frisk Asker uten Jan Robin Lereng og Tor Sønju Bårnes i forhold til fredagens stortap mot Lørenskog, men Rasmus Stenebråten startet i mål etter at han gikk av etter to perioder sist. Mats Knutsen spiller back idag, siden hjemmelaget bare har fem friske backer. Bortelaget kommer best i gang og går opp i 1-0 etter 6.44. Målet kom ved Kiel McLeod, assistert av Luke Salazar. Tønsberg prøver å svare og både Christian Saxrud og David Hallstrøm kommer til gode sjanser i minuttene etter, og hjemmelaget kom mer med etter målet til Frisk. Frisk har en mulighet til å øke halvveis i perioden etter dårlig defensiv jobbing av hjemmelagets backer der de kan rydde opp i en situasjon før. Frisk har initiativet i kampen selv om Tønsberg kom mer med etterhvert, og skuddstatistikken ender 13-7 til bortelaget i første periode. Tønsberg har vært mye mer med enn de var sist mot Lørenskog, selv om de også da lå under med bare ett mål etter første periode.

 

Andre periode er bare to minutter gammel da Frisk øker ledelsen på et skudd som finner veien bak Rasmus Stenebråten i Tønsbergs mål. Målet ble scoret av Mikael Dokken på pasning fra Mike Beck. Backparet til hjemmelaget var ikke samspilt ved den anledningen, de var ikke på linje. Rett etter utvises Jonas Kapla på Tønsberg for farefullt spill med høy kølle, men klarer av den uten å slippe inn flere mål, selv med et bra powerplay av Frisk som hadde et par gode muligheter til å gå opp i 3-0. Tønsbergs Patrick Eriksson utvises noe tvilsomt rett etter for hekting, både fra mitt ståsted og fra spillernes protester tydet det på at den var hardt idømt, hendelsen skjedde ved vantet bak Tønsbergs mål. Etter åtte minutter av perioden ser det ut til at hjemmelaget reduserer, pucken spretter forbi keeper, men det dømmes ikke mål. Tønsberg reduserer til 1-2 på mål av Dan Fredrik Nygård på pasning fra Hallstrøm.

 

De har klart å ri av to undertall der de ble presset hardt tilbake og spilte smart og oppofrende, og er fullt på høyde med Frisk spillemessig nå, om ikke i målprotokollen. Med sju minutter igjen deles det ut fire roughingutvisninger, to til hvert lag. Spilles fem mot fem da de kvittes, var litt slossing ved rundvantet i Tønsbergs sone. Jo Magnus Hegg får en sjanse alene med keeper med i overkant av fem minutter igjen etter gjenvinning rett foran Frisks mål. Blir ikke mål på den sjansen, men sekunder senere utlikner Stian Granli til 2-2 og Tønsberg er tilbake for fullt i kampen. Tønsberg er igjen farlig frempå med tre minutter igjen, Hegg med nok en sjanse da han dribler seg forbi avventende Friskspillere. Hjemmelaget har tatt over totalt nå i slutten av andre. Med minuttet igjen står Vikingsspillerne nesten i kø for å score, uten at det blir mål denne gang. I sluttsekundene får Rosss Ring-Jarvi skutt, men Niklas Dahlberg i Frisks mål redder med spaken. 14-7 til hjemmelaget denne perioden.

 

Nygård setter inn 1-2 målet bak Frisks keeper, Dahlberg.

 

Tredje periode er knapt to minutter gammel da en motvillig Hegg får to minutter for hekting. Frisk har en stor sjanse til å igjen ta ledelsen i kampen, men hjemmelaget har vært dyktige med en mann mindre i dagens kamp.  Med i underkant av fjorten minutter igjen av perioden får Ring-Jarvi en hardt idømt utvisning, til protester fra hjemmefansen og spillerne. Dømmes tripping, da det så ut som han skulle komme seg foran en Friskback da pucken lå ved vantet bak Frisks mål. Men hjemmelaget klarer også denne utvisninga uten å slippe inn mål, fem sjanser i powerplay til Frisk, Tønsberg har enda ikke hatt en mann mer på isen. Dommerne blir ikke mer populære i hallen når Granli vises ut for noe som ikke så ut som noenting med ca sju minutter igjen. Den sjansen til overtall blir en for mye og Frisk kan sette pucken bak en for dagen god Rasmus i målet.

 

Mike Beck scorer 2-3 målet

 

Mike Beck får målet som kan vise seg matchavgjørende. Rett etter målet får McLeod en utvisning av det billige slaget for bortelaget, men Tønsberg er ikke dyktige nok i sin første sjanse til overtall denne kampen og kommer ikke til sjanser. Istedet øker Frisk til 4-2 med tre minutter igjen. Målet denne gangen kom ved Christian Thinn på pasning fra Oscar Nilsson og Torstein Nordrum. Ironisk at Thinn i sommer prøvespilte for Tønsberg, men til slutt valgte Frisk pga jobbsituasjonen.

 

Mc Leod får en ny utvisning med 1.18 igjen av kampen, og hjemmelaget kan ta ut keeper og spille seks mot fire. Istedet settes den siste spikeren i kista med elleve sekunder igjen da Frisks Erik Boisvert skyter pucken i det tomme målet. Det ble for mye de siste minuttene for hjemmelaget som stilte med en syk Victor Danielsen som heller ikke var på benken siste periode. Bare fire backer da, og det blir for lite i GET.

 

 

Tønsbergs beste: David Hallstrøm

Frisks beste: Luke Salazar