Oilers slo tilbake "i fjøset"

Etter at Storhamar vant i DNB Arena på fredag og ledet 2-1 i finaleserien, følte Oilers presset foran den 4. finale i Hamar OL-amfi søndag ettermiddag. Med «mætt fjøs» hadde Storhamar den viktige støtten fra tribunen – men greide ikke helt å leve opp til forventningene fra de mange fremmøtte.

Hamar OL-amfi: Stavanger går ut og direkte legger press på Storhamar allerede fra første dropp, og det tar kun 24 sekunder for Stavanger å score kveldens første mål etter skudd  fra Mark Matheson!

Det går bare ytterligere fire minutter, så slipper Storhamars keeper, Engelage, en puck som Stavangers Jean-Michel Daoust enkelt kan legge i mål. Med 0-2 allerede etter fire minutter må det sies å være en skikkelig  kalddusj for Storhamar.

Storhamar opptrer nervøst ute på isen og klarer ikke å få til de store sjansene. Stavanger fortsetter å presse i store deler av perioden, og etterhvert greier hardtarbeidende Oilers-spillere å jobbe pucken inn i nettet igjen.  Tommy Kristiansen jobber godt i rundtvantet og får frem pucken til Dan Kissel som tar kjøkkenveien og legger pucken inn mellom beina på Engelage. Mye tyder på at hjemmelaget ikke var klare da pucken ble droppet foran fullsatte tribuner, og 0-3 etter første periode kan nok ikke Storhamar si seg fornøyde med.

IMG_4102
Larrivee gir håp til hjemmepublikum Foto: Thomas Westling

 

Storhamar mer med

Hjemmelaget kom bedre med i andre periode, men greier ikke å komme til de store sjansene. Og når Storhamar slurver i egen sone er ikke Oilers spiller Peter Lorenzen, sen å be. Han får servert pucken i Storhamars sone, og smeller pucken i krysset, helt utagbart for Storhamars keeper.

Storhamar vil mere i denne perioden og skaper flere gode muligheter i starten av perioden, og åtte minutter ut i perioden klarer endelig Storhamar å lirke pucken inn bak Oilers keeper, Ruben Smith. Og kanskje Erik de la Rose scoring var det som skulle til for å skape spenning i kampen?

For direkte etter målet stormer Storhamar inn i sonen og holder på å score nok et mål! Nå fikk Storhamar blod på tann. Christian Larrive spilles fri og alene med Smith skyter storscoreren pucken i mål. Nå tar det helt av i OL Amfin, og det kan virke som Storhamar fikk trua på at de kunne snu dette. Stemningen stiger og publikum øyner flere mål!

 

Scoringene fikk fart på Storhamar som nå legger virkelig press på Stavanger. Det er Storhamar som styrer spillet og rader opp med sjanser. Storhamar får et Power Play når det er under 2 minutter igjen av perioden, etablerer seg direkte og skaper mange sjanser. Det ligger en redusering i luften, men perioden ebber ut uten flere scoringer. Det har vært en total forandring på Storhamar i denne perioden, det lyste mer vilje av laget i andre periode.

IMG_4146
Hett i OL-amfien i kveld Foto: Thomas Westling

 

 

Hjemmelaget fortsatte å spille bra også i tredje periode. De er først på pucken i de fleste duellene ute på isen, og det virker som Stavanger kun jobber for å holde ledelsen. Spillet bølger veldig frem og tilbake og det skapes flere sjanser til begge lag.

 

Koker både på isen og på tribunene

Det koker ute på isen mot slutten av kampen, og da Storhamar tar ut keeper med et par minutter igjen å spille får Peter Lorentzen muligheten til å fastsette resultatet til 2-5 i åpent bur.
Dermed står det 2-2  i kamper og ny kamp i DNB arena på tirsdag.

Seieren faller dårlig i smak hos hjemmesupporterne som begynner å kaste flasker på Stavanger spillerne når de jubler over seieren. Det synes vi burde være unødvendig og håper publikum holder seg for gode for sånt!

 

MÅL
Periode 1
Stavanger Oilers – Mark Matheson (Nick Plastino) 0:34
Stavanger Oilers – Jean-Michel Daoust (Kristian ForsbergPeter Lorentzen) 4:14
Stavanger Oilers – Dan Kissel (Tommy KristiansenAdrian Veideman) 13:54
Periode 2
Stavanger Oilers – Peter Lorentzen (Stian HøygårdMark Matheson) 3:17
Storhamar Hockey – Erik de la Rose (Jacob Berglund) 7:48
Storhamar Hockey – Christian Larriveé (unassisted) 9:17
Periode 3
Stavanger Oilers – Peter Lorentzen (empty net) (Nick Plastino) 19:42