Opplevde drømmen

14 dager er gått siden Norge rykket opp til A-VM for U20-landslag – og kaptein Emil Frøshaug fikk oppleve at drømmen ble en realitet.

Ved den siste treningen på Jordal tre dager før avreise til Amiens i Frankrike, fortalte Emil Frøshaug at han håpet å kunne løfte trofeet etter endt mesterskap – og dette fikk han oppleve til gangs.
 
Norge gikk nemlig ubeseiret gjennom mesterskapet og imponerte ekstra ved seirene mot Hviterussland (4-2) og Danmark (3-2 SD).
 
– Det er noen dager siden nå og det har nesten akkurat gått opp for meg at vi klarte opprykket, forteller en smilende kaptein, som er meget kjapp til også å skryte av hele lagets innsats i Frankrike.
 
– Det sier jo sitt at vi vant samtlige kamper, hele laget fulgte trenernes plan til fulle – og samholdet i gruppa var fantastisk under hele mesterskapet, fortsetter Frøshaug.
 
 
Mange av årets «verdensmestere» er for gamle til å delta i neste års A-VM i Malmö – og Frøshaug er stolt av hva han og laget har fått til med tanke på norsk hockey sin fremtid;
 
– Det er jo litt av en arv å sende videre til de spillerne som kommer etter oss, men det er klart jeg skulle ønsket å kunne delta blant de beste lagene i verden, medgir Frøshaug.
 
Blant veldig mange dyktige norske spillere, hvem synes du sto mest frem under mesterskapet?
 
– Da må jeg svare Andreas Heier (Stjernen). Han sto virkelig frem i dette VM og produserte svært godt for oss, avslutter landslagskaptein Emil Frøshaug ovenfor HockeyNorge.no.
 
Ps. Andreas Heier (under) kom på andreplass i poengligaen med 9 poeng (5+4), bare ett poeng bak Artur Gavrus (Hviterussland) 10 (5+5).
Heier ble også kåret til mesterskapets beste spiller av HockeyNorge.no.