Oppøyen i sluttspillsform

Jonas Oppøyen viste tirsdag kveld at han er i rute til sluttspillet. Løperen scoret tre mål og hadde én assist i nabooppgjøret i Manglerudhallen.

Manglerud Star – Vålerenga 3-5 (0-1,2-3,1-1) Skudd: 16-36

Sesongens siste østkantderby i hovedstaden ble avsluttet med den femte Vålerenga-seieren på fem forsøk tirsdag kveld. VIF hadde stålkontroll på det aller meste som foregikk ute på isflata, spesielt i første periode. M/S greide faktisk ikke å løsne et eneste skudd på VIF-keeper Patrick DesRochers i løpet av hele perioden. Med 14-0 i skudd burde gjestende lag ha ledet mer enn 1-0 til pause.

STØTT OSS GJERNE VED Å BLI VÅR VENN PÅ FACEBOOK – Klikk her 🙂

Oppøyen i slag

Spesielt én mann utmerket seg i denne kampen. Førsterekke-løper Jonas Oppøyen scoret et mål i hver periode, gjorde fire målpoeng totalt, og ble kåret til Vålerengas beste spiller. Det var derfor naturlig nok en svært fornøyd VIF-helt som møtte vif-hockey.no i garderobeanlegget under tribunene etter kampen.

– Jeg føler det går skikkelig bra om dagen. Det fungerte godt i dag, understreker tremålsscoreren med et bredt seiersglis.

– Vi hadde god kontroll fra første stund i denne matchen. Selv om de fikk fyrt av en del skudd utover i kampen, og scoret noen mål, så følte vi oss på ingen måte truet av M/S, fortsetter Oppøyen, før han litt mer diplomatisk legger til:

– Men det er klart, M/S var jo veldig svekket i dag med fem-seks mann ute da.Jonas Oppøyen. Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Sin beste sesong i VIF-trøya

Du har hatt en veldig god sesong i år, Jonas. Er det din beste for Vålerenga?

– Ja, jeg har nok gjort min beste sesong for Vålerenga i år. Jeg tror det kommer av at jeg har fått en litt annen rolle i laget, forklarer Oppøyen, og utdyper:

– Før var oppgaven min å lempe pucker og drive mer grovjobbing. Nå får jeg lov til å være litt mer kreativ.

Det nærmer seg sluttsspill, og det virker som om du har prikket inn formen perfekt. Kjenner du godfølelsen?

– Jeg pleier alltid å finne formen til sluttspillet. De siste sesongene har jeg hatt gode sluttspill, og nå mot slutten av grunnspillet er helt klart godfølelsen tilstede, smiler dagens Vålerenga-helt i Manglerudhallen.

VIF vant skuddstatistikken 36-16, men siste periode endte 1-1 i målprotokollen. Steffen Thoresen hadde en kjempemulighet til å sette 6-3 i tomt bur to sekunder før full tid, men traff pucken feil, og bommet. Dermed endte kampen ”bare” 5-3 til Vålerenga.Christer Simonsen (17) scoret sitt første mål for A-laget til MS. Foto: Thomas Granerød