Overbevisende av Vålerenga

(JORDAL AMFI): Gjestene fikk en god åpning på matchen, men hjemmelaget viste hvem som er sterkest i hovedstaden.

Se flere bilder fra Thomas Kruse fra denne kampen

Av OIe Aasheim
Kenny Corupe satte inn 1-0 til Lørenskog når det det var spilt 2:14 på klokken. Etter dette var det Vålerenga det skulle handle mest om, i hvert fall i målprotokollen. Sondre Olden, som ble kåret til Rookie of the Year før kampen, utlignet for Vålerenga fem minutter senere.

Poengkongen ute med skade
Tyler Donati ble taklet av Martin Laumann Ylven. Vålerengas poengkonge fikk en kneskade, og var ferdig for kvelden. Rapportene etter kampen viser at det ikke er noe alvorlig, men at det ville vært uforsvarlig å fortsette.

– Det ikke var meningen å skade ham, men at vi skal ta dem er det ikke noen tvil om. Det er de beste spillerne de har, kanskje de beste i hele ligaen, og vi har en matchplan på hvordan vi skal ta dem, det er det ikke noe tvil om, sier Martin Laumann Ylven til HockeyNorge.no etter kampen.

Tyler Donati mente det var et uhell og at taklingen var fair.

– Vi kriger om å få pucken, så vi går hardt mot hardt og jeg er uheldig som slår kneet i vantet. Jeg har ikke et problem med Lørenskog i det hele tatt, jeg synes faktisk at de er et av de mest rettferdige lagene i GETLigaen. De prøver seg ikke på juks og taklinger bakfra som andre lag har gjort, så om alle lag var som dem ville det ikke vært et problem, forklarer han.

Vålerenga med tre i midtperioden
I andre periode handlet det meste om 100-årsjubilanten. Steffen Thoresen satte inn 2-1 i powerplay da Vålerenga kom 3-mot-1. Thoresen faket en pasning, og la den inn i nærmest hjørne selv. Fire minutter senere viste Sondre Olden at også han kan passe pucken, og med backhand fant han Jørgen Karterud som satte inn 3-1.

Morten Ask satte inn 4-1 minuttet før 2. pause.

Punktum finale signert Olden
I den tredje perioden skulle det gå lang tid før det kom en scoring. Først med 1:19 igjen av den siste perioden kom Sondre Olden alene gjennom. Han satte pucken enkelt forbi Kenneth Sørlie Eriksen i Lørenskog-buret.

Vålerenga viste at kampen mot Lillehammer var et arbeidsuhell, og er tilbake på vinnersporet og andreplass i GETLigaen.