Pangstart for Norge i VM

Norge kjørte over Frankrike fra første dropp og vant med meget komfortable 6-1 i sin første kamp under verdensmesterskapet i Slovakia.

U18 VM Piestany, Slovakia: Frankrike – Norge 1-6 (0-3,0-2,1-1) Skudd: 20-37

Flere bilder kommer torsdag…

Markus Søberg satte standarden med scoring etter kun 42 sekunder – og da Mattias Nørstebø økte til 0-2 49 sekunder senere, ja da var nesten kampen i realiteten kjørt, selv om dette er en marginal ledelse i ishockey.

Måten det norske laget spilte på i starten var meget overbevisende, full intensitet og stor offervilje satte solide spor i Zimny stadion her i Piestany.

Som punktum på en meget solid periode fikk landslagskaptein Endre Medby sette inn 0-3 og dermed sette punktum for en meget god periode.

– Vi dreper kampen med to tidlige scoringer – og måten gutta gikk ut på imponerte meg faktisk og vi fikk en meget hyggelig start på dette mesterskapet, kunne en stolt Robert Jonsson fortelle rett etter kampslutt.

– Jeg er også meget fornøyd med vår målvakt og våre backer som produserer mange poeng i denne kampen, avslutter treneren.

Norge dabbet av noe i midtperioden og spilte tidvis rotete, men scoret allikevel ytterligere to ganger ved Erlend Lesund og Eirik Salsten.

Transportetappe

Den siste perioden ble en transportetappe for de norske gutta, men laget måtte se Malo Ville redusere etter halvannet minutt.  Men, det var det nærmeste Frankrike kom, i stedet fastsatte Magnus Fischer sluttresultatet til 1-6.

– Vi gikk ut sterkt og det er det vi vant kampen på. Vi kriger og står på for hverandre – en solid start og nå går vi selvfølgelig for gull, sier ubeskjedne Magnus Fischer til HockeyNorge.no med et smil.

Markus Søberg fikk som nevnt tidlig æren av å sette inn det første norske målet i kampen – og spilleren selv var sånn tålelig fornøyd med kampen.

– Det er en helt grei kamp, men ikke noe mer synes jeg. Vi kan så mye bedre enn dette, men det er klart det er deilig med en slik start på VM. Det mest positive er måten vi jobber sammen på, alle gir alt for hverandre, kommenterer Søberg.

Kampens beste

Norges målvakt Joachim Svendsen fikk fortjent bestemannsprisen etter sin solide innsats mellom stengene. Det innslupne målet kan han ikke lastes for, da skuddet som ble avfyrt gikk via ryggen til en annen og havnet på køllebladet til nevnte Ville – da var allerede Svendsen på vei til motsatt side og redusering et faktum.Joachim Svendsen.

– En meget viktig start for oss, noe som gjør godt for selvtilliten også. Men, vi kan nok prestere bedre enn dette, men det er jævlig deilig å være i gang med VM, sier Svendsen, som er kjapp med å skryte av sine medspillere;

– Jeg tipper gutta tekket 15-16 skudd i dag, bare Erlend Lesund sto for seks av dem – og det er veldig godt at guttenes der for meg, avslutter Svendsen.

For sin fantastiske offervilje og innsats fikk Lesund «Gullhjelmen» av gutta, en gest gutta har funnet ut å gi til den de mener har prestert stort på en eller annen måte.