PROFILEN: Anniken Olafsen

Anniken Olafsen. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

(«Ukas Profil» er hentet fra 30. juli 2014 og vi er straks tilbake med oppdaterte profiler til denne spalten). Anniken Olafsen (16) ble kontaktet av en canadisk scout etter en fremragende VM-turnering (U18) i Füssen sist april – nå starter straks eventyret for jenta som også ble tatt ut på All Star-laget under samme mesterskap.

Født: 03.10.1997
Klubb: Sparta
Kommende klubb: Ontario Hockey Academy, Canada

Når og hvor begynte du å spille hockey?

-Jeg gikk på skøyteskole som 4 åring men begynte ikke i lag før jeg var 5-6. Spilte i Furuset fordi det var den nærmeste klubben og det var der broren min spilte.

Hva gjorde at du bestemte deg for det?

-Jeg begynte vel å spille fordi det var naturlig for meg, som mer eller mindre vokste opp i ishaller – og fordi broren min spilte. I og med at pappa spilte på landslaget da han var ung var det ganske så naturlig at jeg også begynte å spille.

Hvem har vært din største støtte og hvem har vært dine største forbilder?

– Jeg har hatt utrolig mye støtte fra familie som har kjørt meg overalt og aldri hatt noe imot det. Hadde aldri kommet så langt som det jeg har idag om det ikke hadde vært for dem! Største forbildet har vel uten tvil vært pappa. Jeg har vel i grunn ingen favoritt spiller.

Hvem er din favorittspiller?

– Jeg har vel i grunn ingen favoritt spiller.

Hva tenker du om spill i Canada? 

– Spillet i Canada blir høyst sannsynlig veldig annerledes og tempo blir nok en del hakk høyere, jeg tror det blir utrolig spennende og utfordrende!

Hvilke forventninger har du og hva tror du kommer til å bli den største forskjellen?

– Jeg har ganske høye forventninger både skolemessig og hockeymessig, den største forskjellen blir nok nivået og satsingen.

Hvordan kom du dit?

– Jeg har hatt drømmer om å gå på skole i USA siden jeg var liten og da jeg fikk tilbud av en scout fra skolen i Canada under VM i Füssen i år så kunne jeg jo ikke si nei!

Når drar du?

– Jeg reiser 31. august og er så heldig at jeg skal gå på samme skole som Mathea Fischer som allerede har gått der et år. Det blir en del tryggere for meg og det blir lettere å ha noen å reise sammen med som jeg kjenner.

Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg mest til selve opplevelsen og alt jeg kommer til å lære!

Hva kommer du til å savne mest?

– Og det jeg kommer til å savne mest blir nok kjæresten og familie, jeg kommer også til å savne det herlige miljøet og alle de herlige menneskene på Spartas damelag!

HockeyNorge.no ønsker Anniken lykke til!