Putin raser mot høye spillerlønninger

For de fleste klubber, er forsesongen i gang på alvor med treningsleir og ulike turneringer som gjennomføres og mange av klubbene har spillerstallen klar. 

Sånn er ikke tilfellet for SKA St. Petersburg, hvor hovedtrener Milos Riha innrømmer han fremdeles leter etter «minst» en spillere å signere kontrakt med. 
 
SKA. St.Petersburg har til nå signert åtte nye spillere, fra den rutinerte forsvararen Kevin Dallman og Gagarin Cup-vinneren Aleksej Badyukov til en utroligt lovende spillere ved navn Anton Burdasov. Men under forsesongen som gikk litt knakkete, så har det sett betydligt bedre ut i Kazakstan, hvor man deltar i en turnerning i skrivende stund.
 
Men, på klubbens hjemmesider sier Milos Riha at han fremdeles er intressert i å knytte til seg ytterligere en ny spillere.
 
«Vi mangler virkeligen en senter som kan rive å slite foran motstanderens mål , men også en som sliter i egen sone. Vi får se hva som skjer innen sesongen drar igang.» sier Milos Riha 
 
Ak Bars Kazan har styrket troppen sin med å signere den 30-årige Janne Lahti fra Helsinkis Jokerit. Lahti var en del av det finske langslaget som vant verdensmesterskapet 2011 og skrev under et 1-årig avtale med Kazan.
 
Lahti har samlet ihop 148 poeng på 214 kamper i den finske SM-Liiga over de siste fire sesongene.
 
Ak Bars rutinerte løper Danis Zaripov fortalte om at laget åter igjen vil spille etter det velfungerende system som den russiske landlagssjefen Bilyaletdinov innførte og blev bruk på en svaert effektiv måte i siste verdensmesterskapet da Russland til sist stod øverst på haugen. 
 
Og ytterligere 2 transatlanetere har signert med russiske klubber, Donbass Donetsk fra Ukraina har signert med en toppscorende forsvarere ved navn Clay Wilson, som valgte å forlate Calgary Flames. 29-åringen som har stablet opp poeng i AHL de siste sesongene, og har notert seg for 151 poeng i de siste tre sesongene.
 
Den kanadiske forsvararen Shaone Morrison har signert med Spartak Moskva som gjelder i et år. Denne 29-åringen har 480 NHL-kamper på sin CV, de fleste med Washington Capitals, men tilbrakte forrige sesong med AHL’s Rochester Americans.
I tillegg har Spartak også signert veteranen Oleg Petrov fra Ak Bars.
 
Denne 41-åring  gamle motbevist at gamlinger ikke har noe i den höyeste ligaen å gjöre ved å spille 41 kamper forrige sesong, og noterte seg for 10 poeng.
 
Fra gamle rever til unge wannabee’s, så har Nikita Tochitsky flyttet fra Vityaz til Atlant. Den 20 år gamle løperen som debuterte i KHL forrige sesong, og spilte mer eller mindre regelmessig for Vityaz, har resultert at han får spille for Atlant den kommende sesongen.
 
Lars Haugen har gjort sitt første fremtredende i Dinamo Minsk denne sesongen. Dette var i en treningskamp mot HC Zug i Sveits, hvor Lars satte opp skilten «stengt i buret» og holdt nullen. En kamp som Dinamo Minsk forøvrig vant med 3-0. 
 
Putin raser mot høye spillerlønninger, Putin uttrykte sin bekymring over overgangen av Aleksandr Radulov fra Salavat Yulaev til CSKA, da rapporterte årslønnen til Radulov på 300 millioner rubel (US $ 9.25 million) nestintill er «sinnsyk» og risiker å forvrenge hele markedet, meldte RIA Novosti.
 
Ved en pressekonferanse når Putin var i Nord-Ossetia, advarte presidenten mot overdrevet høye overgangssummer og lønn til spillerne, Hvor han syfter til Rosnefts vilje til å gjenopplive CSKA som storklubb og merkevare i Russland.
 
«Jeg ba personlig Rosneft å ta ansvar for CSKA i ishockey, og de begynte ivrig å gjenopprette laget», sa Putin. 
 
CSKA Moskva som så seint som november 2011 var ruinens brant, da Rosneft gikk inn som eiere i klubben. 
 
«Men de betaler lønninger som ikke engang NHL har råd å betale – det er som å forvrenge hele markedet. CSKA har spenderer utrolig mye penger å dette uten å tenke fremat. Det er galt. Det bør være noen generelle regler.»