Returnerer til Stavanger

Johannes Johannesen er tilbake hos Stavanger Oilers. FOTO: Finn Eriksen

Landslagsspiller Johannes Johannessen (20) er fristilt fra SHL-klubben Frölunda HC og vender tilbake til Stavanger Oilers.

Den 20-årige backen forlot Stavanger Oilers etter 2015/16-sesongen til fordel for Frölunda – og fikk 10 SHL-kamper i sin første sesong der han noterte seg for én scoring og to assists. Han spilte også 10 kamper for klubbens J20-lag i SuperElit-serien der han sørget for to assists.

Deretter ble han lånt ut til IK Oskarshamn i Allsvenskan – og på 26 kamper ble det én scoring og én assist på back-talentet.

Denne sesongen har han vært på ytterligere utlån til Leksands IF (Allsvenskan) og Hanhals IF (Hockeyettan). I Allsvenskan ble det åtte kamper og én assist og i Hockeyettan fire kamper og to assists.

Johannessen hadde 3 i pluss/minus-statistikken på sine 10 kamper i SHL, videre 0 i +/- på sine 34 kamper i Allsvenskan (-4 første sesongen, 4 denne sesongen) – og det samme i Hockeyettan på fire kamper.

Til Stavanger Oilers sin nettside sier hovedpersonen følgende;

– Jeg kommer til Stavanger onsdag kveld og er klar om det formelle er på plass. Aldri feil å spille for Oilers. Det er hjemme. For min utvikling videre er det viktig å spille mest mulig. Jeg har ambisjoner om å reise utenlands igjen men nå er det Oilers som gjelder.

Dersom alt går i orden så aksler Johannessen Oilers-drakta i Kristins Hall torsdag.

Kilde: eliteprospects.com og oilers.no