Roest-show i Sarpsborg

Banens beste, Niklas Roest og Sparta leverte en midtperiode det gnistret av i Sarpsborg. Perioden endte 5-0, og sarpingene vant 6-1 mot Rosenborg i ettermiddag.

Se flere bilder fra fotograf, Thomas Kruse 

SARPSBORG: Det var to jevne perioder, og en hvor det var klasseforskjell i Sarpsborg.

Både første og tredje periode endte uavgjort, men i andre perioden gnistret det av hjemmelaget og spesielt Niklas Roest.

Manglerud-gutten Roest er igjen tatt ut på landslaget, og blir bare bedre og bedre i den blå Sparta-drakta, og i med to mål og tre assist i midtperioden var han kampens store profil i dag.

– Det  var dagen som pucken spratt veien inn, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg prøver å jobbe hardt for laget, men det er gøy når pucken går stang inn i stedet for stang ut også. 

Fortell om målene dine? 

– Den første ser jeg ikke helt, kommer sånn 1-1. Kommer fra midtsona i bra fart, og kommer 1-1 så tenker jeg å prøve skyte mellom bena på backen, da ser ofte ikke keeperen noe heller. Så bommer jeg helt på skuddet, så det må ha vært en keepertabbe. 

– Det andre er det en avventende utvisning, så da holder jeg meg rundt mål. Så blir det en sprettspuck, så fikk jeg lirket inn, sa en fornøyd Niklas Roest til HockeyNorge.no etter kampen. 

Niklas Roest ble kåret til banens beste med sine to mål og tre assist. 

 

Jevn åpning, så tok det fyr

Etter 1-1 etter en jevn første periode, der Sparta tok ledelsen ved Mike Ramsay, og trønderne utlignet ved Lou Dickenson i overtall, tok det fyr hos hjemmelaget i midtperioden.

 

Niklas Roest scoret både 2-1 og 4-1 og var bak det de tre andre målene også.

3-1 kom ved Henrik Malmström etter assist fra Patrick Andre Bovim og Roest, mens Roest serverte på nydelig vis 5 og 6-1, som begge ble scoret av Jonas Djupvik Løvlie.

Sparta gikk til pause til trampeklapp fra 2837 tilskuere i Sparta Amfi.

Tredje periode ble en transportetappe, hvor Sparta hadde full kontroll og perioden endte uten scoringer.