Ross Ring-Jarvi sørget for Tønsberg-seier

Ross Ring-Jarvi scoret hattrick da Tønsberg slo Lillehammer 5-2 hjemme i Tønsberg ishall.

Av Andreas Berge

I første periode starter Tønsberg best, før Lillehammer tar over initiativet utover i perioden. Begge lag sliter derimot med uttellingen og lagene går til pause med 0-0.

Kun minuttet skal det gå av den andre perioden før hjemmelaget setter pucken i mål. Poengkongen, Dan Fredrik Nygård er mannen bak 1-0. Seks minutter senere øker Tønsberg ledelsen til 2-0 ved Ross Ring-Jarvi. Scoringen kommer kun syv sekunder inn i overtall fem mot fire. Men snaue to minutter senere sitter dagens første for gjestene også. Henrik Medby reduserer for Lillehammer til 2-1.

Lillehammer er tilbake i kampen, men Tønsberg vil det annerledes og snaut kvarteret ut i midtperioden setter Ring-Jarvi inn sitt andre for kvelden og Tønsberg går med det til pause med 3-1-ledelse.

I sisteperioden prøver Lillehammer å sette inn en ekstra hakk, men scoringen uteblir i en god stund. Først 3 ½ minutt før kampslutt sitter den. Medby setter sitt andre og reduserer til 3-2. Men der stopper det også. En feil av Lillehammer gjør at Tønsberg kan kontre og for en kontring. David Hallström, som er all-time poengsanker for klubben, kommer langs vantet og sender pucken over på motsatt side, hvor Jonas Kapla enkelt kan sette inn 4-2.

Lillehammer prøver å ta ut keeper som et siste desperat forsøk for å få med seg poeng hjem, men det går heller rett vest. Ring-Jarvi får pucken og kan enkelt sette sin tredje for dagen i det åpne buret. Dermed vinner Tønsberg 5-2 over Lillehammer.

Bestemannsprisene får Tønsbergs keeper, Rasmus Knutsen Stenebråten, og Lillehammers Henrik Medby.

Tønsberg har med det tatt syv av ni mulige poeng på de tre siste kampene og ligger for øyeblikket på 9. plass med kun ett poeng opp til Rosenborg, som innehar den siste sluttspillplassen. Lillehammer på sin side ligger på 6. plass.