Seier til Frisk/Jutul

Lørdag var det endelig klart for sesongåpning i Eliteserien U17, og Frisk/Jutul tok imot Lillehammer i Askerhallen.

Frisk/Jutul – Lillehammer 6-3

Lagene møttes til treningskamp under oppkjøringen til årets serie, og da var det laget fra OL-byen som vant behagelige 4-0. Hjemmelaget hadde til serieåpningen fått hjem lagets NTG-spillere som har vært 3 uker i USA, og det skulle vise seg å bli tungen på vektskålen i lørdagens oppgjør. Lagenes målvakter er to av landets beste, og har vært på U16-landslaget siste året. Ville det bli en «kamp i kampen» mellom disse to?

Tidlig scoring

Allerede etter 15 sekunder satte Anders Tangen Henriksen pucken bak Lillehammers målvakt, Daniel Jørgensen, assistert av Eivind Eiken Andresen. Lillehammer tok imidlertid over føringen av kampen, men en meget god Theodor Hestnes i Frisk-buret holdt unna det som kom. Lillehammer greide heller ikke å utnytte et overtallsspill, og etter drøye 11 minutter var det hjemmelagets Henrik Medhus som økte ledelsen til 2-0 som også var pause-resultatet. Skuddstatistikken viste 14-12.

Foto: Finn Eriksen

Reddet straffe

Andre periode åpnet med en 2-minutters utvisning på målscorer Medhus, og Lillehammers Marius K. Nystuen utnyttet overtallsspillet til å redusere til 2-1. Bare halvminuttet etter kunne LIK utlignet på straffe, men Nystuen greide ikke å overliste Hestnes i Frisk-buret. Lillehammer hadde et bedre pasningspill enn hjemmelaget, men hadde problemer med å omsette sjansene i mål. Etter 36.15 var det klart for nytt mål, men denne gangen var det Frisk/Jutul som scoret. Kristian Kristensen truet pucken inn etter fremspill fra Fredrik Moger, og dermed kunne Frisk/Jutul gå til andre pause med en to-måls ledelse. Skuddstatistikk i andre periode var 14-10.

Foto: Finn Eriksen

Hat-trick

Siste periode begynte som andre periode, nemlig med utvisninger til Frisk/Jutul. Først måtte Hauk Lærum Aasen ut i to minutter for cross-checking, og drøye minuttet etter fikk han besøk av Anders Tangen Henriksen som måtte sone for charging. Dette utnyttet bortelaget, og reduserte til 3-2 ved Fredrik Valen (assistert av Wannebo/Stenseth). Men unge Henriksen gjorde det godt igjen når han økte hjemmelagets ledelse til 4-2 sekunder etter at han hadde sonet ferdig. Og da Lillehammers Gustav Stenseth måtte ut i to minutter, var Henriksen nok en gang frempå og kunne notere seg for sesongens første hat-trick! Assist på målet var Maximillian Pettersson.

20 sekunder før slutt fastsatte Henrik Medhus sluttresultatet til 6-3 (assist Frederic Viggen), og Frisk/Jutul spillerne kunne juble for sesongens første seier – mye takket være «Kongsvingers store sønn», Theodor Hestnes i Frisk/Jutul buret!

Andre resultater:

Storhamar – Sparta 2-5 (1-2, 0-3, 1-0)

Manglerud Star – Stjernen 10-3 (2-0, 3-1, 5-2)

Lørenskog – Vålerenga1-8 (0-3, 1-2, 0-3)

Foto: Finn Eriksen