Shampo: – Deilig å komme igang

Vålerenga gjennomføre sin første isøkt på Jordal amfi onsdag.

To view this animated banner you need to have Flash Player 9 or newer installed and JavaScript enabled. Flash banner ads can be created with the BannerSnack app.

Etter en lang barmarksperiode kunne endelig Vålerenga entre isen – og det var en fornøyd gjeng å spore på Jordal onsdag. Ikke minst trener Espen “Shampo» Knutsen, som selv så ut til å kose seg der han også av og til viste sine gamle gode takter lekende med kølle og puck;

– Deilig å komme igang, det er lenge siden sist, var den første kommentaren fra treneren i garderoben etter endt trening.

– Vi har gjennomført en lang og god barmarksperiode, så gutta lengtet nok etter å ta på seg skøytene igjen. Selve treningen bar preg av det lange oppholdet, naturligvis- og vi gjennomførte en lett økt med noen oppvarmingsøvelser samt mye spill, fortsetter Knutsen.

Årets utgave av Vålerenga bærer preg av et meget ung lag der åtte spillere er å finne på U20 landslaget og syv spillere på U18 landslaget. Dette er noe Knutsen finner meget spennende;

– Stemmer, vi har et meget ungt lag og det er mange av disse spillerne som vil måtte kjempe hardt om de samme plassene. Det vil samtidig si at det gror godt, noe som selvfølgelig gleder et trener-hjerte, sier Knutsen med et smil.

Til denne sesongen har en av publikumsfavorittene forlatt Jordal, nemlig  målvakt Patrick DesRochers, men inn har 19-årige Steffen Søberg kommet inn under Knutsens vinger. Søberg, som er draftet av selveste Washington Capitals, er i følge treneren Norge’s desidert største keepertalent – og en spiller som får stor tillitt som lagets førstemålvakt. En formidabel oppgave for unggutten fra Manglerud. 

Steffen Søberg. Foto: Thomas Granerød

Espen Knutsen. Foto: Thomas Granerød

– Steffen er en spiller som vi har forhørt oss mye om, i tilleg har han spilt strålende i kampene mot oss. Vi hadde lyst til å satse på en norsk målvakt denne sesongen – og i tillegg er han en Oslogutt. Alt vil legges til rette for ham – og som nevnt så vil han få masse tillit, avslutter Knutsen ovenfor HockeyNorge.no.

Ps. Intervjuer med kaptein Brede Frettem Csiscar og Steffen Søberg kommer i løpet av dagen.