Sikret seriegull til Stavanger

Målvakt Ena Nystrøm kan juble for nok en seier over Vålerenga, dermed er nok seriegullet i boks. Foto : Kenneth Myhre, kennethmyhre.net
Ena Nystrøm og Lene Tendenes kan juble for seriegull Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.net

Søndagens seier mot Jordal sikret Stavanger jentene seriegull i årets Eliteserie for kvinner 2014/15

Grunnlaget for siddisene sitt første seriegull ble lagt i midten av januar borte mot Vålerenga. Der hentet Stavanger jentene igjen Oslo laget sin ledelse på tabellen og la grunnlaget for at de kunne avgjøre alt på hjemmebane denne helgen mot Jordal.

Jordal jentene dro til Stavanger med et håp om å snyte Stavanger for gullfesten, vel vitende om at det ville gi nabo og erkerival Vålerenga seriegullet.

Jordal jentene går optimistiske til den tøffe oppgaven borte mot et heltent Stavanger-lag på jakt etter seriemesterskapet, men når det fortsatt står 0-0 etter to perioder er det nok noen i hjemmelaget sin garderobe som er smånervøse.

Men etter to perioder har ikke Jordal jentene noe særlig mer å by på, og Jeanette Hjelm sender hjemmelaget i føringen før det er spilt to minutter av den siste perioden. Når Lene Tendenes dobler ledelsen under minuttet senere i 5 mot 3-spill er helgens første seier sikret for Stavanger jentene. Elise Egeli Kristensen og Une Bjelland Strandborg fastsetter fredagens seier til 4-0.

Ena Nystrøm holdt nullen i fredagens kamp. Foto: Kenneth Myhre/kennethmyhre.net
Ena Nystrøm holdt nullen i fredagens kamp. Foto: Kenneth Myhre/kennethmyhre.net

I fredagens kamp holdt Ena Nystrøm nullen for siddisene, og det gjør hun også i den første perioden av lørdagens kamp. Siddisene går til den første pausen med 2-0 ledelse etter scoringer av Line Berntsen og Une Bjelland Strandborg. Men fem minutter ut i midtperioden sprekker nullen for Nystrøm når Sofie Fjellvang reduserer til 2-1 for Jordal. Nærmere kommer ikke gjestene å ta poeng i denne kampen, for drøye tre minutter senere øker Line Berntsen til 3-1. Uten noen flere scoringer i den tredje perioden blir også 3-1 sluttresultatet.

Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger
Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger

Søndag morgen skulle serien avsluttes for Stavangerjentene, kun seier var godt nok for å holde Vålerenga med to kamper til gode bak seg på tabellen. Men det er Jordal som kommer best i gang på kvinnedagen, Sofie Fjellvang sender Jordal i føringen etter drøyt åtte minutter.

Stavanger svarer med den tidligere Vålerenga spilleren Ingrid Renli under et minutt senere, og da var lite som kunne hindre siddisene i å ta hjem sitt første seriegull. Renli sender Stavangerjentene i ledelsen fem minutter før den siste pausen, og bare sekunder før pause øker Karoline Pedersen ledelsen til 3-1.  Denne ledelsen klarer Jordal aldri å true i den siste perioden, og når Line Berntsen fastsetter sluttresultatet til 4-1 kan siddisene slippe jubelen løs for sitt første seriegull.

HockeyNorge.no gratulerer Stavanger med gull, Vålerenga med sølv og Jordal med bronse!

Stavanger jentene jubler for Seriegull. Foto:Kenneth Myhre/kennethmyhre.net
Stavanger jentene jubler for Seriegull. Foto:Kenneth Myhre/kennethmyhre.net

[tweetthis]Sikret seriegull til Stavanger[/tweetthis]

Nb. Målscorere er hentet fra Games Online – og er med forbehold om feil.