Skal skyte Vålerenga til «The double»

Josefine Biseth Engmann satser alt på "The Double" med Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre | kennethmyhre.no | SportsNorge.no | HockeyNorge.no
Josefine Biseth Engmann satser alt på «The Double» med Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre | kennethmyhre.no | SportsNorge.no | HockeyNorge.no

Josefine Biseth Engmann (17) er en av spillerne det knyttes store forhåpninger til at skal bidra sterkt til at Vålerenga forsvarer Norgesmesterskapet fra 2015.

Josefine kom til Vålerenga fra naboklubben Jordal, det blei naturlig nok ikke tatt veldig godt i mot. Men hockeyfremtiden gikk foran alt, og på kort tid har talentet fra Holmenkollen blitt seriemester to ganger, og i vår fikk hun sitt første NM gull som senior.

Dette har ført til at den unge løperen har vært fast på Norges U18 landslag de siste tre mesterskapene, og i vår var hun kun et forfall fra sitt første senior VM.

LAGT MERKE TIL

Med god innsats i U18 mesterskapet og på pre-campen foran senior VM har mange også utenfor landets grenser lagt merke til det unge talentet. I månedsskiftet juni/juli var Engmann på en ukes camp som eneste norske i Nyköping med Sweden selects.

I etterkant av denne uken kom det invitasjon til å delta i en internasjonal turnering med Sweden selects. Dette måtte hun takke pent nei til da hun samme uken skal være med på IIHF sin high performance camp i Canada. På den reisen får hun også følge av landslagsvenninnene Emilie Ilseng Kristiansen (Vålerenga) og Andrine Furulund (Jordal).

Josefine Biseth Engmann. Foto: Kenneth Myhre | kennethmyhre.no | SportsNorge.no | HockeyNorge.no
Josefine Biseth Engmann. Foto: Kenneth Myhre | kennethmyhre.no | SportsNorge.no | HockeyNorge.no

«THE DOUBLE» ER VIKTIGST

Men det viktigste for Oslo-jenta er uten tvil å være sterkt delaktig i at Vålerenga henter hjem «The Double» den kommende sesongen. Med en viktig spiller som Tina Anita Scott ute av laget med mammapermisjon er det nettopp spillere som Josefine Biseth Engmann som må stå frem enda mer. 

«Jeg liker at folk har forventninger til meg, jeg har forventninger til meg selv også. Jeg ønsker selvfølgelig at Vålerenga skal ta gull også denne sesongen, og jeg skal jobbe hardt for at vi sammen skal nå det målet. Gjennom mitt spill på klubblaget vil jeg forhåpentligvis bli tatt med på mitt siste U18 VM og at jeg får min debut på A-landslaget.»

Sist sesong blei hun bokført med 15 scoringer og 7 assist på 17 kamper i serien.

– VIKTIGST AT LAGET VINNER

«Jeg vil gjerne lage flere poeng enn jeg gjorde sist sesong, men for meg er det ikke så viktig om poengene kommer som mål eller assist. Det viktigste er at laget vinner kampen. Denne sesongen skal The double hjem til Jordal.»

Tidligere har HockeyNorge.no meldt om at laget har en foreløpig tynn stall. Siden den artikkelen kom har Mari Svendsen kommet inn i laget, og vi vet at det både er aktuelle trenere og spillere på blokka til VIF. 

11. august går Vålerenga sitt damelag for første gang på isen, det blir uten Josefine Biseth Engmann som da er på IIHF campen i Canada.

HN200x67