Slavata senket Frisk/Jutul

Før tirsdagens oppgjør i Askerhallen hadde hjemmelaget tilbragt helgen i Stavanger hvor de vant begge sine kamper med komfortable sifre. Stjernen på sin side kom fra en storseier mot tabellnabo Lørenskog, en kamp Fredrikstadlaget vant med solide 10-3.

U17 Elite: Frisk/Jutul – Stjernen 4–6 Skudd: 52-27

I den kampen scoret Jostein Ekaas hat-trick, men Stjernen måtte klare seg uten unge Ekaas i kveldens oppgjør. Han er i Sverige hvor han ser på forholdene i Södertälje foran neste års sesong med tanke på mulighetene for å gå på ishockeygymnas.

Selv om Ekaas har vært en av de fremtredende spillerne på Stjernens U17 lag denne sesongen, så ikke lagkameratene ut til å savne han nevneverdig. For det er andre som også vet veien til nettmaskene på Østfoldlaget. Lagets toppscorer, Martin Rønnild, og Karel Slavata, gjorde begge seg sterkt bemerket i kveldens oppgjør, og spesielt sistnevnte gjorde seg bemerket i målprotokollen. Slavata var arkitekten bak 0-1 målet, som Mikael Resberg Mikalsen satte inn etter drøye 7 minutter spilt. 9 minutter senere var det klart for nytt Stjernen-show; arkitekten bak var igjen Slavata – og  målscorer var igjen Mikael Resberg Mikalsen. Og det stoppet ikke der. For før «hese Fredrik» blåste av for første periode hadde nevnte Rønnild økt Stjernens ledelse til 0-3. Assistent var igjen Karel Slavata! Frisk på sin side hadde kommet til 15 skudd, men uten at de greide å overliste Jonathan Hemstad i Stjernen-målet. Stjernen hadde på sin side vist seg svært effektive med 3 mål på 9 skudd.Stjernen kunne juble for to poeng i Askerhallen tirsdag. Foto: Finn Eriksen

Også hjemmelaget har sine poengplukkere, og bare 28 sekunder inn i andre periode skapte Anders Tangen Henriksen håp hos hjemmelaget da han assistert av Eivind Eiken Andresen reduserte til 1-3. Men duoen Mikalsen/Slavata brukte ikke mer enn 46 sekunder før de igjen økte Stjernens ledelse til 3 mål. Denne gang var Mikalsen tilrettelegger, mens Slavata overlistet Theodor Hestnes i Frisk/Jutul-buret.  Frisk pådro seg et par utvisninger som Stjernen ikke greide å utnytte, men når Resberg Mikalsen måtte ut i 2 minutter for slashing, visste herrene Andresen/Tangen Henriksen å utnytte overtallet. De reduserte til 2-4 etter 32.41, og når Karel Slavata måtte ut for hooking noen minutter senere, var Tangen Henriksen frempå igjen – og scoret dermed sitt hat-trick, assistert av keeper Hestnes. Men Slavata var ikke ferdig for dagen! Med drøye minuttet igjen av perioden økte han ledelsen til 3-5, assistert av Morgan Andersen og Martin Rønnild, og igjen viste skuddstatistikken at Stjernen var et effektivt lag med 2 mål på 10 skudd.

Tredje periode skulle bli en kanonade av angrep mot Stjernen målet. Men før det kom skikkelig i gang hadde Karel Slavata satt inn sitt tredje for dagen, og kampens andre hat-trick. Assist på målet kom ved brødrene Markus og Mikael Resberg Mikalsen. På stillingen 3-6 la bortelaget seg noe dypere på banen, og Frisk-laget kom til sjanse etter sjanse, men sisteskansen Hemstad sto som en vegg – godt hjulpet av stødige backer i rødt og hvitt. Det måtte et nytt overtallsspill til før hjemmelaget fant veien til nettmaskene, men Fredric Viggens redusering til 4-6 (assist ved Tangen Henriksen) var det nærmeste hjemmelaget kom.Solid sisteskanse i Jonathan Hemstad. Foto: Finn Eriksen

Dermed forspilte Frisk/Jutul muligheten til å hente inn Sparta, som nå leder tabellen med ett poeng og en kamp mindre spilt. Sparta møter Rosenborg førstkommende lørdag, mens Stjernen tar imot et revansjesugent Frisk/Jutul hjemme i Stjernehallen. På tredjeplass lurer Lillehammer som har hatt en sterk periode hvor de har vunnet 7-4 hjemme mot Sparta, og 2-4 borte mot Manglerud Star.

Vi tror det kan bli en veldig jevn avslutning på U17 Elite serien!