Slo skadeskutte vikinger

 

Det var et skadeskutt Tønsberg-lag som hadde tatt veien til Bærum Ishall lørdag ettermiddag. Av totalt 16 spillere var fire ute med skader, og det skulle bli verre for Vestfold-laget i løpet av kampen.
Jutul/Frisk 2 – Tønsberg 5-1
U17 1. divisjon Bærum Ishall 5.11.2011
 
Jutul/Frisk2 på sin side hadde fått med backen Ola Krogdahl som har vært ute med skade, og hans fysikk skulle hjemmelaget få nyte godt av. I tillegg var turbo-Max, Max Waldø-Jensen, spillerklar etter lyskeproblemene han har slitt med de siste ukene.
Tønsberg Vikings holdt følge med hjemmelaget i første periode, og ineffektivitet hos hjemmelaget, kombinert med en stødig sisteskanse i Robin Nydahl på bortelaget, gjorde at lagene kunne gå til pause på stillingen 0-0. Det til tross for at Jutul/Frisk2 vant skuddstatistikken såpass klart som 9-2. Tønsberg Vikings fikk en av sine nøkkelspillere, Adrian Davidsen, utvist i 2 minutter etter 25.48 var spilt, og hjemmelaget brukte da bare 11 sekunder av overtallsspillet til å finne veien til nettmaskene. Målet ble scoret av Brage Møller-Pettersen, assistert av Tage A. Nilsen og Ola Krogdahl.Brage Møller-Pettersen greide ikke å overliste Robin Nydahl ved denne anledningen, men scoret hjemmelagets første mål.
Men vikingene fra Norges eldste by hadde på ingen måte tenkt å gi opp kampen, selv om nevnte Davidsen måtte ut med skade. Etter 31.21 var det hjemmelagets tur til å sone en 2-minutters utvisning, da Martin Øvergaard – til daglig på hjemmelagets U15 lag – fikk dommerens kritiske blikk på seg etter en tripping. Assistert av Kiyomi Birchler skjøt Audun Stjernelund Lien et skudd som på styring fra Thomas Kleven Solberg gikk i mål, uttagbart for hjemmelagets burvokter, Toini Veronica Nilsen.Ola Krogdahl (84) lot seg ikke rikke - her forsøker Petter Helgesen (3) seg.
Da var kampen halvspilt, og om stillingen 1-1 ikke reflekterte skudd og sjanser var det et kjempende bortelag som forsvarte seg godt. Det sto igjen ikke mer enn 49 sekunder av perioden da hjemmelaget endelig kunne juble for nok en scoring. Max Waldø-Jensen, også tilbake etter lyskeskade, satte fart på jerna, passet til Marius Nesse som fant rekkekameraten Øyvind Løkholm bak Tønsbergs mål, og unge Løkholm var vel noe heldig da han tok kjøkkenveien og «lobbet» pucken over Nydahl i Tønsberg buret. Med skuddstatistikk 16-10 i andre periode, kunne hjemmelaget gå til pause med ledelse 2-1.Toini ´Veggen´Nilsen lot seg bare overliste en gang. Her skyter Emil Øyen utenfor.
Siste periode var ikke mange minuttene gammel før Tønsberg igjen måtte se en av sine spillere gå ut med skade. Men selv med ispose på sitt vonde kne presterte Kiyomi Birchler å snakke på seg en utvisning fra boksen. Bortelaget greide å holde unna i undertall, men snaue minuttet etter at Tønsberg igjen var fulltallige – i spill fem mot fem – økte hjemmelaget til 3-1 ved Max Waldø-Jensen, assistert av Robin T. Johannessen.
Etter å ha vært ute med skade i noen uker valgte Tønsbergs keeper Robin Nydahl å sette seg, og inn kom Mathilde Nilsen. Dermed hadde hvert av lagene hver sin frøken Nilsen som keeper. Selv om Mathilde gjorde en god figur greide hun ikke å forhindre at Finn Christian Eriksen kjempet inn 4-1 målet etter 51.16, godt assistert av Ola Krogdahl. Nevnte Krogdahl så ut til å være fullt restituert etter sin skade, noe flere av Tønsbergs spillere fikk merke med hans solide fysiske forsvarsspill.
Ettersom Tønsberg var såpass redusert på grunn av skader var det ikke ofte de satte hjemmelagets frøken Nilsen på store prøver i siste periode. Med snaue fire minutter igjen å spille fikk endelig Erik August Bye utnyttet farten sin, og assistert av Tage A. Nilsen og Brage Møller-Pettersen fastsatte han sluttresultatet til 5-1. Til tross for at Jutul/Frisk2 fikk en 2-minutter med et par minutter igjen å spille, var det hjemmelaget som produserte sjansene også i sluttminuttene. Skuddstatistikken endte 42-20 i favør Jutul/Frisk2.
Et skadeskutt Tønsberg lag måtte dermed dra tomhendt hjem til Vestfold, og forberede seg til tirsdagens møte mot Hasle-Løren. Jutul/Frisk2 skal på sin side møte Kongsberg, som tapte 5-4 borte mot Grüner lørdag. I Kongshallen på Kongsvinger tapte hjemmelaget KIL/Nes 2-6 mot Holmen.
Dermed topper Jutul/Frisk2 tabellen med 9 poeng, men både Skien og Comet har muligheten til å gå forbi ettersom de har kamper til gode.Finn Christian ´Finken´ Eriksen setter inn 4-1 bak Mathilde Nilsen i Tønsbergs mål.