Sommerens vakreste hockey-eventyr

Petter Røste Fossen (Stavanger) ble igjen vinneren av årets "Iron Man",  denne gang med 800 poeng. Martin Laumann Ylven (VIF) endte på andreplass med 570 poeng og Andreas Heier (Stjernen) havnet på tredjeplass med 565 poeng.  FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Petter Røste Fossen (Stavanger) ble igjen vinneren av årets «Iron Man», denne gang med 800 poeng. Martin Laumann Ylven (VIF) endte på andreplass med 570 poeng og Andreas Heier (Stjernen) havnet på tredjeplass med 565 poeng. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

Lørdag var Getliga-lagene samlet for årets «Iron Man», et imponerende evenement som høster mye ros fra deltakerne.

419 BILDER KOMMER HER (gallerier vil fremover bli lagt til SportsNorge+ når den siden står ferdigstilt)

For tiende gang ble samtlige spillere og lag målt opp mot hverandre i øvelsene sprint 40 meter, spenst, 3000 meter, benkpress, knebøy, brutalbenk, chins og kasse.

I år som ifjor tok Stavanger Oilers’ Petter Røste Fossen sammenlagtseieren individuelt – mens Sparta tok skalpen på Stavanger og ble beste klubb – og Vålerenga kapret tredjeplassen.

Det er et voldsomt program som samtlige utøvere tok med ett smil, men samlingen på Olympiatoppen er så mye mer enn bare testosteron og resultater – selv om prestisjen er stor, det er sted hvor spillerne kan mingle rundt, treffe gamle bekjente, slå av en prat eller en skrøne – og bli kjent med nye fjes.

Tommy Johansen (Sparta) var en meget fornøyd målvakt etter lørdagens seanse på Olympiatoppen.  FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Tommy Johansen (Sparta) var en meget fornøyd målvakt etter lørdagens seanse på Olympiatoppen. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

– VELDIG SOSIALT OG HYGGELIG

– Alle er jo samlet her, så i tillegg til slitet så er det veldig sosialt og hyggelig, sier Sparta-målvakt Tommy Johansen (28), som nå var på vei hjem til Sparta amfi for den «legendariske» første istreningen som bruker å fylle hallen hvert år.

Hva tenker du om det du har opplevd så langt denne dagen Tommy?

– Her får man testet ut det meste, det er masse prestisje og vi vil jo alle vise oss frem. Selv er jo selvfølgelig målet mitt å hevde meg blant alle målvaktene, fortsetter Tommy med et stort smil.

Din beste og verste øvelse Tommy?

– Hehe… Da vil jeg trekke frem «chins» som favoritten og 3000 meter som den tøffeste, den synes jeg er mentalt verst.

Og hvordan er formen da Tommy?

– Jeg føler meg piggere enn noen gang og jeg har trent knallhardt, det samme har hele laget. Så nå gleder jeg meg skikkelig til sesongstart, avslutter Tommy Johansen, som også gledet seg voldsomt til den første istreningen i Amfi’n hjemme foran fansen.

Tommy leverte varene i sin favorittøvelse «chins» og kom opp med fjerde beste resultat av samtlige utøvere. Se resultater her

Niklas Roest (Sparta) er her sammen med resten av laget ferdige med årets "Iron Man" - og var nå på vei hjem til årets første istrening. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Niklas Roest (Sparta) er her sammen med resten av laget ferdige med årets «Iron Man» – og var nå på vei hjem til årets første istrening. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

«BRUTALBENK» ER FAVORITTEN

Også klubbkompis Niklas Roest (29) virket til å ha hatt en solid dag på Olympiatoppen der vi møtte på ham ute i solsteken rett før hjemreisen;

– Det hele er et gjennomført og bra opplegg – og jeg vet at hele laget gjorde en bra jobb her i dag.

Din beste og verste øvelse da Niklas?

– Da klinker jeg til og nevner «brutalbenk» (hengende sit-ups) som best og 3000 meteren som den verste.

På dette tidspunktet var Sparta første lag ferdig med konkurransen – og de visste ikke da at de hadde vunnet lagkonkurransen.

MANGE «FORVRIDDE ANSIKTER»

Etter å ha sett Stavanger løpe 3000 meter og slått av en prat med Sparta-duoen Tommy Johansen og Niklas Roest, tok HockeyNorge.no turen inn til Olympiatoppens treningsstudio for å lodde videre stemning og for å knipse masse bilder, de fleste av forvridde ansikter som ga alt i enhver øvelse (se mer av dette i galleriet som lastes opp hit).

Andreas Heier (Stjernen) viser med tydelighet at han er fornøyd med over 200 kilo på stanga - og sammenlagt havnet 21-åringen på en suveren 3. plass. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Andreas Heier (Stjernen) viser med tydelighet at han er fornøyd med over 200 kilo på stanga – og sammenlagt havnet 21-åringen på en suveren 3. plass. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

Nå i ettertid vet vi at Stjernens Andreas Heier (21) ble nummer tre bak seirende Petter Røste Fossen og Vålerengas Martin Laumann Ylven sammenlagt – og vi fikk æren av å se stortalentet i «knebøy».

Der smalt han til med 205 kilo, det fjerde beste resultatet denne lørdagen – og det var en tydelig glad og fornøyd Heier som skrek ut da stanga var på plass;

– Ja, det var veldig deilig å komme over 200 kilo, så jeg er godt fornøyd. Det er en beinhard konkurranse og det er bare å gi alt hver gang, forteller Heier til HockeyNorge.no.

Vi må spørre deg også, hva er din beste og verste øvelse?

– Hmm… Vel, hva skal jeg si. Jeg tror jeg nevner «spenst» som den beste, da hopper vi jo bare, enkelt og greit, smiler Heier.

– Den verste er 3000 meteren – og idag var det veldig varmt også.

– VI SATSER PÅ TOPP 4

Lagkamerat Dan Fredrik Nygård (29) sto og betraktet Heier sin innsats – og han var ikke sen med å rose 21-åringen som HockeyNorge.no utnevnte til VM sin beste spiller da U20-landslaget rykket opp til A-VM i franske Amiens i 2013;

– Heier er en fantastisk fyr på og utenfor isen – og jeg tror bestemt at han blir en nøkkelperson for oss kommende sesong. Han har alt og det blir meget spennende å se hva han får til.

Hva tenker du om kommende sesong for Stjernen sin del Dan?

– Vi har et ambisiøst mål om å bli et «Topp 4-lag», så får folk si hva dem vil, men vi mener at det er korrekt satt mål.

– Det er bedre med en slik «hårete» målsetting enn å være fornøyde middelhavsfarere – og da må vi «krige hele veien» og vise at vi mener alvor.

– Laget vårt er meget lovende, vi har fått gode forsterkninger samt at de aller fleste fortsetter.

Stjernen-spiller Dan Fredrik Nygård gir alt. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Stjernen-spiller Dan Fredrik Nygård gir alt. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

Hva er din opplevelse av denne dagen på Olympiatoppen Dan?

– Det er rett og slett meget hyggelig. Her møter vi gamle kjente og dessuten så gir selve konkurransen en pekepinn på hvor vi står.

Din beste og verste øvelse her Dan?

– Oj, vel… «Kassehopp» er nok favoritten, mens «brutalbenk» nok er min verste øvelse, avslutter en alltid smilende Dan Fredrik Nygård til HockeyNorge.no.

– KUN SJARMØRETAPPENE GJENSTÅR

På vår vei videre møtte vi på Manglerud Star sin Cato Cocozza (31), spilleren som kom til klubben fra Vålerenga til fjorårssesongen, og Mr. Cocozza så også ut til å stortrives blant sine lagkamerater;

– Nå er det bare sjarmøretappene igjen ettersom vi er ferdige med 3000 meteren, smiler Cocozza til HockeyNorge.no.

Cato Cocozza så ut til å stortrives under årets "Iron Man". FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Cato Cocozza så ut til å stortrives under årets «Iron Man». FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

Hvordan er formen?

– Jeg har fått en ny gnist etter at jeg kom til Manglerud – og jeg har trent bedre nå enn på lenge, mye takket være supre forhold og instruktører på Oslo Idrettssenter (OIS), så jeg gleder meg skikkelig til seriestart. Jeg er jo med på grunn av ren «hockeyglede» og det har vi mye av i Manglerud Star.

Din beste og verste øvelse her idag Cato?

– Favoritten er helt klart «kassehopp» – og 3000 meteren var vond!

Målet for klubben da Cato?

– Sluttspill er selvsagt målet og vi viste ifjor at vi kan hamle opp med samtlige lag. Forskjellen i år er at jeg tror vi kan ta enda flere morsomme seire, vi kommer i hvert fall ikke til å bli noen «kasteball».

– Videre så vet jeg at det er mange «skap-MS’ere» rundt omkring her idag, trenere og spillere som har Manglerud Star fortsatt i hjertet og som unner klubben suksess, flere av dem ber til og med meg å skaffe dem MS-effekter og slikt, avslutter Cocozza med et kjempesmil.

Mathias Trettenes løp inn til fjerde beste tid sammenlagt på 3000 meteren. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Mathias Trettenes løp inn til fjerde beste tid sammenlagt på 3000 meteren. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

– JEG VET AT NIVÅET ER INNE

Til slutt møtte vi på Stavanger-yndlingen Mathias Trettenes (21), som virkelig fikk sitt gjennombrudd under fjorårssesongen med strålende spill for klubblaget i den hjemlige serie og i CHL – noe som også førte til VM-billett under Roy Johansens ledelse.

– Ja, jeg hadde en veldig god sesong ifjor og jeg skal gjøre alt for å spille godt også kommende sesong. Men det viktigste for meg er at jeg vet at jeg har nivået inne.

Hvordan opplever du denne dagen her i Oslo Mathias?

– Det blir jo en lang og tøff dag og vi reiser tur retur Stavanger, men det er fint å være her og konkurrere. Morsomt å møte andre spillere i en annen setting.

Nå har vi spurt alle vi har møtt om det samme – og hva er din beste og verste øvelse under «Iron Man» Mathias?

– Den beste øvelsen synes jeg er 3000 meteren – og den verste øvelsen er den vi avslutter med, nemlig kassehopp, svarer Mathias før det plutselig blir hans tur i programmet.

Lars Erik Hesbråten (Storhamar) var som vanlig i godt humør. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Lars Erik Hesbråten (Storhamar) var som vanlig i godt humør. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

Som en aldri så liten konklusjon på denne dagen så er det ett ord som dekker alt: Imponerende!

Dette er utøvere i verdensklasse da det angår trening, treningsmengde og ikke minst kvalitet på treningen – og alt sammen med strålende godt humør.

Ps. Det ble også satt to nye rekorder denne lørdagen. Petter Røste Fossen løp inn til 4,73 på 40-meter (tidligere rekord: 4,76) og Didrik Nøkleby Svendsen klinket til med 235 kilo i knebøy (tidligere rekord: 230 kilo).

Kraftkaren Didrik Nøkleby Svendsen (Sparta) satte ny "Iron Man"-rekord i knebøy med 235 kilo. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Kraftkaren Didrik Nøkleby Svendsen (Sparta) satte ny «Iron Man»-rekord i knebøy med 235 kilo. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Martin Laumann Ylven (VIF) gjennomførte "Iron Man" på en glimrende måte og ble kun slått av Petter Røste Fossen (Stavanger) sammenlagt. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Martin Laumann Ylven (VIF) gjennomførte «Iron Man» på en glimrende måte og ble kun slått av Petter Røste Fossen (Stavanger) sammenlagt. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Peter Messa, Lørenskog, fortalte til HockeyNorge.no at han var fornøyd med dagen og tingenes tilstand. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
Peter Messa, Lørenskog, fortalte til HockeyNorge.no at han var fornøyd med dagen og tingenes tilstand. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

419 BILDER KOMMER HER (gallerier vil fremover bli lagt til SportsNorge+ når den siden står ferdigstilt)

RESULTATER

Les hva hockey.no skriver

Se også video hos LIK TV

Følg også SportsNorge.no på facebook 🙂

fblogo