Sparta fikk kamp om poengene

 
Rosenborg i dag med nye trenere på benken. 

 
Svenske Hasse Hansson og Jan Morten Dahl (bildet) ledet i dag hjemmelaget. Begge med fortid i TIK. Hansson som trener og Dahl med mange år som spiller i klubben. Dette kan bli en spennende kombinasjon utover sesongen.
 
Gjestene åpnet klart best i dag, men Rosenborg ga ikke ved dørene. Sparta kjørte på med et forrykende tempo fra første skøytetak, men Rosenborg hang godt med hele veien. 
 
Forsvarsmessig framsto trønderne mye mere samlet enn på lenge. Sparta spillte en meget bra periode å lot ikke hjemmelaget få være i fred de få gangene de var i besittelse av pucken. Men, hjemmelaget skal ha for at de forsvarte seg meget bra.  
 
15.57 ut i perioden klarte endelig Sparta å få lurt pucken bak meget gode Trevor Koenig i Rosenborgmålet.
 
1 periode 0-1 Skudd: 3-15
 
Andre periode startet noe bedre for Rosenborg, de kom mye mere med i kampen å fikk til tider satt Sparta keeper Jonatan Bjurö på prøve.  Sparta på sin side ramlet noe i intensitet å slapp hjemmelaget bare mer og mer inn i kampen. Andreperioder har denne sesongen vært Rosenborgs store akilleshel. Men i dag var de bunnsolide.  Å de fulgte Sparta godt i gjennom hele perioden. Dette var en spennede periode som fort kunne endt med scoringer i begge ender av banen, men bra keeperspill sørget for at perioden endte uten scoringer for noen av lagene.
 
2 periode 0-0 Skudd : 9-9
 
Tredje periode blir også jevnspillt. Begge lag kommer til flere gode målsjanser, men sliter med å få pucken i nettmaskene.  Sparta er et lag som spiller med høy intensitet og de er opp å presser puckfører med en gang motstanderlaget får pucken.  Så det er ingen pauser å få for Rosenborglag som jakter på en utligning. 
Men, i dag ser dets som sagt ut til at trønderne har fått orden på forsvarsspillet. Og endelig på 47.06 setter Rosenborg pucken i nettet ved Lou Dickenson. Men, lykken er kortvarig for trønderne, Sparta øker igjen til 2-1 bare noen minutter senere ved Blake Evans, når forsvaret til Rosenborg viser tendenser til gamle synder. 
 
Kampen i dag har vært av de mere spennede i årets sesong i Leangen Ishall. På tross av få mål var kampen svært tett til tider, og poeng hadde fint kunnet blitt igjen i Trondheim uten at det hadde vært urettferdig på noe vis. Rosenborg presser Sparta helt til siste sekund av kampen. Og når hjemmelaget tar ut keeper og Sparta pådrar seg en unødvendig utvisning 36 sekunder før slutt. Er spennnigen til å ta og føle på helt til sluttsignalet går.
 
3 periode 1-1 Skudd 8-11
 
MVP Rosenborg : Joakim Erbe
MVP Sparta : Henrik Malmström