Sparta lukter semifinale…

Sparta ville mest, jobbet mest - og vant høyst fortjent. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no
Sparta ville mest, jobbet mest – og vant høyst fortjent. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no

Lørdag kveld tok Sparta føringen i kvartfinaleserien etter 4-2 over Lørenskog.

Sparta – Lørenskog 4-2 (1-0,2-0,1-2) Skudd: 30-26 (10-6,8-7,12-13)
NM-kvartfinale, kamp 5. Sparta leder 3-2 i kamper

For første gang i denne kvartfinaleserien tok Sparta ledelsen – og den lot de ikke gå fra seg i denne femte kampen hjemme i Sparta amfi. Og at laget vant fortjent er det ingen tvil om – mot et gjestende Lørenskog som var tilbake til gamle synder.

– LoVECCHIO SNAKKER KUN OM PENGER

– Deilig å vinne denne kampen, vi var tilbake til det fysiske spillet som jeg etterlyste torsdag, forteller kampens bestemann Niklas Roest til TV2, og legger til;

– Noen barnesykdommer fortsatt med det vi bedriver, men alt i alt så spiller vi en god hockeykamp. De ble frustrerte og vi fikk kampen dit vi ville. Hos Sparta så jobber vi knallhardt – hos Lørenskog så snakker Jeff LoVecchio om hvor mange penger han tjener, avslutter Roest.

– INGENTING AVGJORT

Sparta har dermed to «matchballer» og kan avgjøre allerede førstkommende mandag i Lørenskog ishall, men gjestenes Robin Sterner mener at Lørenskog fortsatt kan ta dette, men at det må betydelig skjerping til;

– Ingenting er klart enda – og vi skal vise oss mandag. Vi spilte ikke opp mot vår kapasitet idag, de kriget best og vant – og jeg vet ikke hvorfor ikke vi kan gjøre det samme, sier en undrende Sterner til TV2.

– Arbeidsinnsats er det som må til for å vinne sluttspillskamper, vi må hjelpe hverandre – og pushe hverandre, men der var ikke vi idag. Sparta jobbet hardest, avslutter den tidligere Färjestad-spilleren.

Kenneth Larsen. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no
Kenneth Larsen. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no

– LEI AV Å HØRE OM KVALITETEN I DETTE LAGET

Også Kenneth Larsen så meget undrende ut etter denne femte kampen;

– Jeg er så lei av å høre om kvaliteten i dette laget, for den har ikke jeg sett i hele år.

– Idag gjorde vi på nytt mange juniorfeil og det ser ikke ut som om dette betydde noenting. Backene gjorde jobben og skal få skryt selv om de hadde noen feilpass og liknende, men de gjorde jobben – de andre får ikke mye kreditt for denne innsatsen.

Hvorfor leverer ikke gutta dine den samme innsatsen som Sparta, lurte TV2-reporter Siri Avlesen på;

– Skulle likt å vist hvorfor gutta mine ikke vil krige like mye, medgir Larsen.

– Gutta sier ja til det systemet og den planen jeg legger opp til, men gjør noe helt annet. Ikke akseptabelt. Det er ingen som kommer inn på kontoret mitt og ber meg gjøre om på noenting. Feigt å ikke si ifra. Videre så er det helt greit å tape for Sparta her i amfi’n, men ikke på denne måten.

Nå må dere vinne de to neste, fortsetter Avlesen;

– Vi må klare å snu dette, ellers er det ferdig i mars – ikke moro for noen på Lørenskog. Håper på mange folk i Lørenskog ishall til mandag. Og dersom det ikke er noe moro å komme tilbake hit for fulle hus til en syvende kamp, ja dem får finne på noe helt annet, avslutter Lørenskog-trener Kenneth Larsen til TV2.

Sparta-supporterne lukter en plass i semifinalen etter lørdagens seier over Lørenskog. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no
Sparta-supporterne lukter en plass i semifinalen etter lørdagens seier over Lørenskog. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no

Stjerner3 Niklas Roest, Sparta
Stjerner2 Tommy Johansen, Sparta
Stjerner1 Fredrik Lystad Jacobsen, Sparta

Kampfakta:

Sparta – Lørenskog 4-2 (1-0,2-0,1-2)
NM-kvartfinale, kamp 5
Sparta amfi

Sparta leder 3-2 i kamper

Tilskuere: 1928

Skudd: 30-26 (10-6,8-7,12-13)

Mål 1. per.: 1-0 Jonas Karlsson (Dion Knelsen, Fredrik Lystad Jacobsen) 15:15.

Mål 2. per.: 2-0 Victor Panelin Borg (Niklas Roest, Fredrik Lystad Jacobsen) 4:02, 3-0 Niklas Roest (unassisted) 14:55.

Mål 3. per.: 3-1 Robin Sterner (short handed) (unassisted) 7:19, 4-1 Nathan Condon (power play) (Magnus Lindahl, Marius Hagberg) 8:50, 4-2 Robin Sterner (Knut Henrik Spets, Olai Sveine Johannessen) 11:21.

Utv.: Sparta 27 min/2. LIK 43 min/6

Dommere: Ole Stian Hansen og Robert Hallin (Knut Einar Bråten og Håvar Dahl)

Med forbehold om endringer…