Sparta straffet Storhamar

For tredje kamp på rad måtte Storhamar ut i straffer, men denne gangen var det motstanderen som trakk det lengste strået.

Det var Storhamar som var det beste laget i to perioder i Sarpsborg, men uten at de klarte å dra i fra i målprotokollen. Mot slutten jevnet det seg ut og kampen måtte avgjøres på straffer der Sparta var sterkest. Mike Ramsay og Christopher Henriksen satte sine for Sparta, mens Pål Johnsen satte sin første straffe for Storhamar.

         –  Vi var egentlig ganske dårlige i dag, og vi var tamme gjennom hele kampen. Vi må ta med oss at vi kan vinne på en slik dag, sier Niklas Roest til Hockeynorge.

Storhamars Pål Johnsen var skuffet etter tapet.

         –  En av de bedre kampene i Sarpsborg på mange år, syns vi hadde fortjent tre poeng.

 

Det var ingen god åpning i Sparta Amfi, men det var gjestene som var hakket vassere enn Sparta de første tjue minuttene. De hadde et større trykk i offensiv sone, enn vertene som kom mer til sporadiske kontringer.

Men, det stod 1-1 etter at Storhamar tok ledelsen ved Martin Blakseth Huse skjøt et litt overraskende skudd fra slottet. Sparta utlignet ved Fredrik Abrahamsson som gjorde en solid jobb ved vantet, og skjøt i nærmeste kryss, da alle inkludert Storhamars-keeper hadde ventet en tversover-pasning.

Midtperioden var mye lik den første, og det var fortsatt Storhamar som var det førende laget, og skapte de fleste sjansene.

Sparta tok riktignok ledelsen ved Christopher Henriksen i spill 5-3, men det var ikke ufortjent at Storhamar vendte til 3-2.

Først ved Pål Johnsen i overtall, før samme mann frispilte Lars Løkken Østli litt senere.  

Det ble en jevnere tredje periode spillemessig, og sarpingene var mye mer med i spillet. Sparta scoret det eneste målet ved Niklas Roest i overtall, og hvor lenger perioden skred fram jo mer lå det sudden i lufta, og det endte også 3-3 etter full tid.

Det ble ingen mål i forlegningen, og kampen måtte avgjøres på straffer. Der var sarpingene best, og fikk to poeng.