Sparta til semifinale – exit Lørenskog

Sparta er klare for NM-semifinale etter 0-4 i kveldens kamp.

Lørenskog – Sparta 0-4 (0-0,0-2,0-2)  Skudd: 32-23 (14-4,13-12,5-7)
NM-kvartfinale, kamp 6. Sparta vinner 4-2 i kamper

Se 50 bilder fra kampen, tatt av fotograf Thomas Kruse

Krusesfoto.no

Lørenskog var innledningsvis tydelig klar over at de måtte legge igjen en betydelig innsats i denne sjette kvartfinalekampen hjemme mot Sparta – for med tap denne mandagskvelden ville bety en tidlig sommerferie for romerikingene.

Sparta kom aldri skikkelig igang i dette oppgjøret, laget «glemte» å stå på skøyter og pådro seg veldig mange utvisninger – hele fem stykker i den første perioden, uten at Lørenskog klarte å straffe gjestene av den grunn.

EMINENTE TOMMY

Midtperioden startet med en kanonredning av Tommy Johansen på skuddet til Mats Frøshaug etter bare 19 sekunder – og gjestenes eminente sisteskanse skulle få masse å gjøre i denne perioden.

Midtveis pådro Sparta seg to utvisninger samtidig – og i overtall fem mot tre skulle man forvente at et lag som måtte vinne skulle kunne ta frem det lille ekstra – men Johansen holdt fortsatt nullen for Sparta.

Tommy Johansen holdt nullen og storspilte i denne sjette kvartfinalekampen. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no
Tommy Johansen holdt nullen og storspilte i denne sjette kvartfinalekampen. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no

MOT SPILLETS GANG

Lørenskog fortsatte å eie pucken i denne midtperioden, men Sparta på en relativ sjelden visitt i offensiv sone skulle holde til å ta en ledelse i Lørenskog ishall.

På tiden 36:24 slapp Niklas Roest pucken bak seg til Dion Knelsen tre meter innenfor blålinjen – og denne scoringsmaskinen lot seg ikke be to ganger, dermed 0-1 til Sparta på deres 12 skudd i kampen.

«DIVING» OG PLUTSELIG 0-2

Med 2:18 igjen av perioden fikk Patrick Thoresen idømt en tominutter for «diving» – og i det påfølgende overtallet doblet Nathan Condon Sparta sin ledelse til 0-2.

Flau oppførsel fra Thoresen ved denne situasjonen som skulle vise seg å koste laget dyrt – mulig Thoresen opplevde ufin behandling i sekundene før, men ikke ved det tilfellet da han «dramatisk» falt sammen.

27-16 og 0-2 etter to perioder på Lørenskog.

HOLDT VERTENE PÅ AVSTAND

I den tredje og siste perioden måtte Lørenskog frem for å produsere mål, men laget virket forknytt – og merkelige avgjørelser ble tatt.

Sparta på sin side gjorde ikke så mye ut av seg, men akkurat nok til å holde vertene på avstand – og Lørenskog virket bare tyngre og tyngre.

Vi har blitt bortskjemt med forrykende oppgjør fra disse to lagene i denne kvartfinaleserien, men kveldens oppvisning var langt fra severdig – bortsett fra den nerve en sluttspillskamp naturligvis gir.

Lørenskog er ferdige for sesongen - en sjetteplass i serien samt utslått i kvartfinalen er fasiten. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no
Lørenskog er ferdige for sesongen – en sjetteplass i serien samt utslått i kvartfinalen er fasiten. FOTO: Thomas Kruse, krusesfoto.no, HockeyNorge.no

CONDON x 3

I overtall på tiden 54:01 satte Nathan Condon inn sitt andre mål på forbilledlig vis – og da begynte deler av publikum å tusle hjemover.

Condon var ikke ferdig for kvelden – og 35 sekunder før full tid, for tomt bur, satte han inn kampens siste og sin tredje scoring for kvelden.

Sparta dro denne seieren enkelt i land – og dermed er laget klare for semifinale og møtet med Storhamar førstkommende fredag.

For Lørenskog sin del så ble det hodestups ut i kvartfinalen – i en helsvart sesong totalt sett.

– DET ER BARE Å SMILE

Nathan Condon med sine tre mål og Tommy Johansen som holdt nullen var kampens klare profiler – og sistnevnte hadde følgende å si til HockeyNorge.no etter at seiersropet var unnagjort i garderoben;

– Det er disse kampene som er morsomme å spille – når det står masse på spill og det koker hele tiden. Og når vi attpåtil holder nullen og vinner den avgjørende kampen, ja da er det bare å smile og være fornøyd.

Hvordan opplevde du det på stillingen 0-0 og Lørenskog kunne spille to minutter i fem mot tre?

– Da gikk minuttene fryktelig fort og jeg husker egentlig ikke så mye, men det er klart at det var viktig å holde buret rent. Man skal jo score når man spiller med to mann mer på isen, men heldigvis så kriget vi oss godt ut av det undertallet og til slutt så vant vi sesongens viktigste kamp, avslutter den suverene målvakten ovenfor HockeyNorge.no.

Krusesfoto.no

Stjerner3 Tommy Johansen, Sparta
Stjerner2 Nathan Condon, Sparta
Stjerner1 Niklas Roest, Sparta

Kampfakta:

Lørenskog – Sparta 0-4 (0-0,0-2,0-2)
NM-kvartfinale, kamp 6
Lørenskog ishall

Sparta vinner 4-2 i kamper

Tilskuere: 1436

Skudd: 32-23 (14-4,13-12,5-7)

Mål 2. per.: 0-1 Sparta Sarpsborg – Dion Knelsen (Niklas Roest) 16:24, 0-2 Nathan Condon (power play) (Josh Godfrey) 18:57.

Mål 3. per.: 0-3 Nathan Condon (power play) (Eirik Børresen) 14:01, 0-4 Nathan Condon (empty net) (unassisted) 19:25

UTV.: LIK 22 min/7. Sparta 16 min/8.

Dommere: Tor Olav Johnsen og Robert Hallin (Gjermund Bakli og Håvar Dahl)

Med forbehold om endringer…

[tweetthis]Sparta til semifinale – exit Lørenskog[/tweetthis]