Sparta valset over Storhamar

ARKIVFOTO: Thomas Kruse | krusesfoto.no | HockeyNorge.no | SportsNorge.no
ARKIVFOTO: Thomas Kruse | krusesfoto.no | HockeyNorge.no | SportsNorge.no

(Sparta-Storhamar 5-0) De blå iskrigerne fra Sarpsborg, anført av canadiere i storslag, kjørte over Storhamar fra start i lørdagens oppgjør i Sparta Amfi.

Et svært aggressivt og tent Spartalag sjokkerte Storhamar så fort dommeren droppen pucken i kampen. Men den spillemessige dominansen ga ingen uttelling i en første periode som endte målløs.

Så seg aldri mer tilbake

Når vertene først satte inn sin første scoring i andre periode, ved den canadiske forwarden Anthony Luciani, så de seg aldri mer tilbake. Storhamar hang ikke med i svingene, og Sparta dundret på. Luciani stod bak fire av de fem scoringene, med to mål og to assist. Da landsmann Gaelan Pattersen økte til 2-0 i slutten av den andre perioden, var Luciani tredjesist på pucken før den havnet i nota bak Storhamar-keeper Robert Hestmann.

Canadisk dominans

Luciani satte selv inn Spartas tredje mål, etter drøyt fem minutters spill av den tredje perioden. Også her stor en canadier bak bak den målgivende pasningen, denne gangen Dion Knelsen. Patterson la så på til 4-0 14 minutter ut i tredje periode, før nok en canadier (!), Jeff Jubinville, tegnet seg på scoringslista, og fastsatte sluttresultatet til 5-0 i Sparta Amfi.

Trener Lenny Eriksson kunne smile fornøyd da han gikk ut av spillerboksen etter kampen, vel vitende om at laget hans nettopp hadde gjennomført sesongbeste prestasjon.

3 stjerner:
*** Anthony Luciani (Sparta)
** Gaelan Patterson (Sparta)
* Jeff Jubinville (Sparta)

Sparta-Storhamar 5-0 (0-0) (2-0) (3-0)
Sparta Amfi: 2001 betalende tilskuere

1-0 29.28 Anthony Luciani (Jeff Jubinville, Eirik Børresen)
2-0 39.16 Gaelan Patterson (Luciani)
3-0 45.36 Luciani (Dion Knelsen)
4-0 54.02 Patterson (uass.)
5-0 56.42 Jubinville (Niklas Roest, Luciani)

Hoveddommere: Tor Olav Johnsen og Lars Arve Kronborg
Skudd: 33-19
Utvisninger: Sparta 6×2 min, Storhamar 6×2 min FØLG OSS PÅ FACEBOOK – KLIKK HER

Vi startet med HockeyNorge.no i 2008, en side med mer enn 25.000 følgere på Facebook. I juli 2015 startet vi opp SportsNorge.no, med 40 undersider – «Vi bygger veien mens vi går…». Send saker, bilder og tips til thomas@sportsnorge.no