Sparta vant i Tønsberg

 

Tønsberg hang godt med i to perioder, men noen små feil i starten av tredje periode sørget for at Sparta kunne juble for tre poeng.

 (Foto: Dagfinn Heidenberg)

– Det var ikke noen kjempekamp, men vi står på og kjemper oss til tre poeng, sier Spartas trener, Roger Forsberg til Hockeynorge.no etter kampen.

Sparta starter best og har flere gode muligheter i begynnelsen av kampen.

Men så skjer det uforutsette.

Døra til Spartas benk ryker og kampen stopper etter 8:25. Dermed blir det 15 minutters pause før døren fikses og 1. periode kan gjenopptas.

Etter denne hvilen er det hjemmelaget som starter best og får en straffe, men Jonas Kapla bommer og det står dermed fortsatt 0-0. Videre utover i perioden bølger det mye fram og tilbake, men det ender målløst og begge lagene tar dagens andre hvil. Og det etter kun én periode.

Midtperioden er like jevn som den første. Begge lag har sine sjanser, men det er Sparta som lykkes først. Mike Ramsay setter inn 0-1 etter drøye 27 minutter. Det etter litt rot i de bakre rekker hos hjemmelaget.

Og nå fikk Sparta «blod på tann». De kjører på, men kun en litt god, og litt heldig Rasmus Knutsen Stenebråten i Tønsbergmålet sørger for at det ikke blir et nytt mål imot med det første.

Etter noen minutter med høyt tempo så roer det seg ned i Tønsberg ishall. Det bølger fram og tilbake og begge lag har noen gode muligheter, men det blir ingen flere mål og Sparta leder 0-1 før den siste perioden.

Kanonstart
Sparta får en kanonstart på den siste perioden med to raske scoringer. Først ved Patrick André Bovim, så ved Andreas Stene. Dermed står det 0-3 i Tønsberg ishall snaut to minutter inn i tredje periode.

– Vi gjør et par dårlige bytter i starten i tredje, og det er det som avgjør matchen, sier Tønsbergs trener, Rune Gulliksen til Hockeynorge.no etter kampen.

Men Tønsberg kommer tilbake. Dan Fredrik Nygård setter inn 1-3 etter litt rot i Spartaforsvaret.

Halvminuttet senere inviterer Sparta hjemmelaget inn i kampen da Michael Haga får 5 min. + video for en stygg albuetakling mot hodet på Jonas Kapla. Det kan fort bli noen kampers karantene for den taklingen. Dermed er det klart for fem minutter med overtallsspill for Tønsberg, men det hjelper lite.

Undertallsmål

De mister pucken i midtsonen og Sparta kan kontre. Med to mot en gjør ikke Niklas Roest noen feil da han sender et håndleddsskudd opp i vinkelen. 1-4 til Sparta.

Etter scoringen kontrollerer Sparta det meste. Det til tross, så har Tønsberg et par enorme muligheter, men det vil seg ikke for gutta fra Vestfold. Sparta vinner til slutt med 1-4.

Det var en glad og lettet Spartatrener Hockeynorge møtte etter kamp.

– Det var veldig deilig å få tre poeng i dag, og nå kan vi ta med oss en god følelse inn mot neste match, sier Forsberg.

Men en ting var ikke Forsberg fornøyd med.

– Vi sliter veldig i power play, så nå må vi jobbe videre og se på hva vi gjør feil, sier han.

Gulliksen på sin side var ikke i like godt humør som sin trenerkollega.

– Det var en jevn hockeymatch som kunne endt begge veier, men vi setter ikke de store sjansene våre, så da taper du stort sett de jevne kampene, sier Gulliksen.

Prisene som hvert lags beste spillere fikk Dan Fredrik Nygård for hjemmelaget, mens Niklas Roest fikk prisen for bortelaget.

Før kampen ble leder i Tønsberg ishall, Gerhard Nilsen, presentert som en av de nominerte til prisen for årets ildsjel på idrettsgallaen. (Se egen sak om dette senere i morgen).