Stavanger årets mestere

Tommy Kristiansen satt to mål under den syvende finalen. Arkivfoto: Fredrik Hagen / Hagenfoto.no

Stavanger vant nervedramaet og sitt femte NM-gull.

KANONÅPNING AV OILERS

Høyt press, gode taklinger og fint spill oppsumerer den første perioden. Begge lag hadde flere store sjanser i de første minuttene av perioden. Begge lag presser seg inn i sonen og kommer frem til avslutninger, men i hvert sitt lag bur står to sterke keepere som holder puckene ute. Men det skulle ikke bli noen målløs periode. Oilers får en kanonåpning på kampen når Adrian Veideman plasserer pucken opp i nettet. Veideman sin scoring satt press på gjestene fra Hamar, så mye press at nummer to gikk inn i buret bak Andrew Engelage før pause. Peter Lorentzen kommer i en to mot en situasjon sammen med Kristian Forsberg der Lorentzen fyrer av et skudd som finner veien opp i høyre hjørnet bak Engelage. Et dårlig backspill av Storhamargutta gjør at det blir enkelt både for Veideman og Lorentzen til å avslutte på mål. Kampen er ikke avgjort, men Stavanger har en stor fordel inn i den neste perioden.

REDUSERING

Stavanger viser hvem som er laget på isen også i midtperioden. De får flest sjanser og spiller et teknisk bra spill som gjør at dem får avslutninger på mål. Stavanger setter press på Storhamar som får minimalt med sjanser, og til slutt blir det for mye for gjestene. Tommy Kristiansen gjør jobben selv og sender Stavanger opp i 3-0. Storhamar roter med spillet sitt store deler av perioden. Backene gjør en altfor dårlig jobb og gir Stavanger pucken flere ganger. Men reduseringen kom til slutt. Stavanger har to spillere utvist og når det gjenstår fire minutter av perioden fyrer Lars Løkken Østli av et skudd etter en flott pasning av Mads Hansen. Østli og Storhamar reduserer til 1-3 som tenner et lite håp til gjestene fra Hamar om en seier. Stavanger starter den tredje perioden med 57 sekunder overtall.

STAVANGER ÅRETS VINNERE

Stavanger ble for sterke selv med en Storhamar redusering i den siste perioden. Stavanger var gode og satte press på Storhamargutta og vinner fortjent sitt femte NM-gull.

Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger
Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger