Stavanger kjempet seg til seier

Stavanger tok første stikk i finalen. FOTO: Fredrik Hagen / Hagenfoto.no

Stavanger tok første stikk når årets NMfinale gikk av stabelen i DNB-Arena.

Det var ikke noe tvil om at Stavanger kom til å sette press på gjestene fra Storhamar. Allerede fra start rant det inn med skudd på Andrew Engelage, men Storhamar laget gjorde en god jobb i sonen som holdt  hele 23 av 25 skudd utenfor mål.

Stavanger hadde en 2-0 ledelse inn mot midtperioden etter scoringer av Dan Kissel og Jean-Michel Daoust. Storhamar ga seg ikke med det første, og når Stavanger la seg mere bakpå i midtperioden åpnet mulighetene for gjestene fra Hamar. Storhamar utlignet til 1-2 tidlig ut i perioden, men dette holdt ikke for bortelaget. Stavanger kjempet inn et nytt mål halveis ut i perioden, men nok engang viser Storhamar at de er med i kampen når Eirik Skadsdammen utlignet for gjestene nok en gang.

Men det holdt aldri for de gule og blå. Stavanger var sterkere ut perioden og i den tredje perioden. Med en 4-2 ledelse inn i den siste perioden så det mørkt ut for Storhamar, og etter en kontrollert periode fra hjemmelaget vinner de fortjent 4-2. Og tar med det ledelsen i finaleserien.

Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger
Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger