Stavanger og Storhamar med tøffe CHL-bortekamper

Christian Dahl-Andersen og Christian Larrivée (t.h.) står foran en spennede aften i CHL. FOTO: Thomas Granerød og Thomas Westling
Christian Dahl-Andersen og Christian Larrivée (t.h.) står foran en spennede aften i CHL. FOTO: Thomas Granerød og Thomas Westling

Ikveld er det duket for Champions Hockey League igjen – og det ser spesielt lovende ut for Stavanger Oilers.

LES OGSÅ: Råsterk prestasjon av Stavanger Oilers 

LES OGSÅ: Bare nesten for Storhamar

I den første runden rundspilte tidvis Stavanger Oilers Ocelari Trinec og vant med 4-1 i Dnb Arena.

Ikveld spilles returoppgjøret i Werk Arena og rogalendingene har en gyllen mulighet til å påføre Trinec nok et skuffende resultat i CHL.

I POENGNØD

Trinec tapte nemlig 4-3 etter straffeslag borte for KalPa Kuopio to dager etter Stavanger-besøket – og er virkelig i poengnød. Mesterlaget fra Tsjekkia står nemlig nå med fattige ett poeng etter to kamper spilt.

BORGER FOR NY SKRELL

Dette kan slå godt ut for Stavanger som sjelden «mister hodet» i kampens hete – og med taktikeren Petter Thoresens tålmodige elever kan dette gi tellende resultat i det Trinec må opp og frem. Det borger faktisk for ny skrell i Werk Arena – og skjer dette er Stavanger Oilers videre før de to siste kampene mot finske KalPa Kuopio. Allerede søndag er første møtet med finnene i Kuopion Jaahalli.

– VI HAR NIVÅET INNE

– Vi snakker selvsagt om to store utfordringer. Dette er hockeylag på europeisk toppnivå, og vi spiller begge kampene på bortebane. Jeg er derimot ikke i tvil om at vi kan vinne den ene eller begge. Vi har nivået inne. Det aller beste ville selvsagt vært å slå til allerede fredag, og dermed sikre videre avansement i første forsøk, sier en offensiv Petter Thoresen til oilers.no.

Kampstart 19:00 i Werk Arena (Gruppe L)

GODKJENT SIST

For Storhamar sin del så ble det 2-3 tap hjemme for Sparta Praha etter en godkjent kamp av hamarsingene.

Men å tape hjemme for Sparta Praha lover ikke spesielt godt for bortemøtet ikveld mot samme klubb i mektige o2 Arena Prague.

Det tredje laget i denne gruppen, Geneve-Servette, påførte Sparta Praha 4-3 tap i sudden to dager etter kampen i Hamar OL-amfi – og Sparta Praha vil nok ikke tillate Storhamar å stikke kjepper i hjulene for et videre avensement.

SÆRS TØFF UTFORDRING

Dette blir en særs tøff utfordring for Storhamar, men presset ligger hos Praha – og det kan være halmstrået Hamar-laget behøver. Storhamar kan spille med senkte skuldre – og viste sist at de tidvis kan hamle opp med store europeiske hockeylag.

Kampstart 18:30 i o2 Arena Prague (Gruppe M)

FØLG SPORTSNORGE.NO PÅ FACEBOOK