Stavanger Oilers sendte serielederen hjem med tap

Foto Sofie Alexandra Kitterød

Det var nok ikke mange som hadde trodd at Stjernens første møte med DNB Arena og Stavanger Oilers denne sesongen skulle være som serieleder i tillegg til at hjemmelaget skulle ligge på en beskjeden femteplass på tabellen. Det var knyttet en viss spenning til hvorvidt Oilers ville klare å gjenskape den fantastiske prestasjonen for to dager siden da de slo sveitsiske SC Bern i CHL, eller om de skulle fortsette å slite mot motstanderne i den hjemlige ligaen.

Hjemmelaget på hugget fra start
Kampen starter i et voldsomt tempo fra begge lag, men uten de store sjansene. Etter hvert tilriver hjemmelaget seg et lite initiativ og får en enorm mulighet når Dan Kissel bryter et Stjernen angrep og finner Petter Røste Fossen som er alene gjennom med Henrik Haukeland i Stjernen buret. Men Haukeland vinner den duellen. De neste minutt sliter Stjernen med å komme seg utav egen sone og både Daniel Bøen Rokseth og Mats Larsen Mostue fyrer av gode skudd fra blålinjen uten at det ender med mål. Midtveis i perioden får Stjernen to påfølgende sjanser i overtall uten at de lykkes med å få pucken i mål. Oilers får også en mulighet i overtall før første pause uten at de lykkes, men derfra og ut er det kun Oilers det handler om de siste fire, fem minutt av perioden. Tilslutt kommer også målet når backen Henrik Solberg får stå på blålinjen og sender av gårde et håndleddskudd som går rett i mål. Etter scoringen fortsetter Oilers å trykke på og får et par store muligheter men perioden ender med en knapp ledelse til hjemmelaget.

Perioderesultat: 1-0
Skudd: 12-8

Fullstendig Oilers dominans
 De første minutt av midtperioden er det hjemmelaget for fortsetter kjøret og både Dan Kissel, Stian Høygård, Mathis Trettenes og Snorre Hallem er nære på. Spesielt vakker kombinasjon av stortalentet Rudolfs Balcers som elegant legger igjen til Trettenes som får avsluttet, men rett på Haukeland. Selv om de første seks, syv minutt av perioden består av et stort Oilers press så får likevel bortelagets Jordan George en god mulighet på en kontring men på backhand blir ikke avslutningen altfor vanskelig for Ruben Smith. Noen minutt senere kommer Stjernen på en ny kontring hvor Lou Dickenson og Rasmus Ericsson kombinerer fint og backen Adrian Veideman må ty til ulovligheter og dermed Stjernen i sitt tredje overtall for kvelden. I det samme Veideman kommer fra utvisningsbåsen to minutt senere får han pucken og blir forhindret av Jordan George og dermed rollen snudd om med Oilers i overtall uten at det heller resulteterer i noe. Perioden fortsetter med flere utvisninger og blir litt oppstykket. Men dette er tydeligvis kvelden for godt undertallsspill for ingen av lagene klarer å utnytte overtallene sine. Perioden ender målløs men det har stort sett vært Oilers fra begynnelse til slutt og Stjernen på noen sporadiske kontringer.

Perioderesultat: 0-0
Skudd: 15-7

Stjernen henger med men står ikke imot presset fra hjemmelaget
Det ser ikke ut for at Oilers har spilt en tøff CHL kamp for to dager siden for de fortsetter i tredje der de slapp i andre og før det er gått to minutt av perioden får både Dan Kissel og Rudolfs Balcers gode muligheter. Rudolfs Balcers er ikke ferdig, for litt senere tar han kjøkkenveien og får nesten satt pucken inn, men sjansen er så stor at Stjernens Marcus Bjørsland må stoppe Balcers uregelmentert. Men som tidligere i kampen så blir overtallet til Oilers reslutatløst. Balcers er fremdeles ikke ferdig for kvelden for noen minutt senere frispiller han Martin Blakseth Huse etter en nydelig finte, men Blakseth Huse setter pucken i stolpen. Like etter med litt over syv minutt igjen av perioden øker så Oilers ledelsen når backen Veideman fyrer løs fra blålinjen og en dekket Haukeland ser ikke pucken før den er i nettet. etter Røste Fossen som dekker Henrik Haukeland blir kreditert scoringen med styring. Hjemmelaget fortsetter å være best også etter den andre scoringen. Med halvannet minutt igjen gjør Stjernen trener Magnus Sundsquist et siste forsøk på et reduseringsmål med å ta ut Henrik Haukeland uten effekt og kampen ender med 2-0 til Oilers. Fullt fortjent men det er et langt bedre Stjernen lag enn sist sesong. De er disiplierte, solide defensivt og følger gameplanen.

Perioderesultat: 1-0
Skudd: 15–8

Mål
1 periode
1-0 Henrik Solberg (Christian Dahl Andersen / Kristian Forsberg)

2 periode
Ingen mål

3 periode
2-0 Petter Røste Fossen (Adrian Veideman / Dennis Løvold Sveum)

Resultat: 2-0 (1-0) (0-0) (1-0)
Skudd: 43-23 (12-8) (15-7) (15-8)

Stjerner

*** Henrik Haukeland
** Ruben Smith
* Rudolfs Balcers

 

Utvisninger:
1 periode:
Stian Høygård Stavanger Oilers – 2 min Roughing 9.43
Peter Lorentzen Stavanger Oilers – 2 min Delay of Game 11.39
Jesper Nipe Stjernen – 2 min Holding 15.30

2 periode:
Adrian Viedeman Stavanger Oilers – 2 min Slashing 7.11
Jordan George Stjernen – 2 min Slashing 9.28
Dan Nygård Stjernen – 2 min Delay of Game 9.54
Stian Høygård Stavanger Oilers – 2 min Interference 12.55
Dan Nygård Stjernen – 2 min High Sticking 16.37

3 periode:
Jesper Nipe Stjernen – 2 min Slashing 3.29
Martin Bjørsland Stjernen – 2 min Hooking 7.06
Andreas Heier Stjernen – 2 min Interference + 10 min unsportsmanlike Conduct 13.41
Mathias Trettenes Stavanger Oilers – 2 min Too many men 19.12

Stavanger: 5×2
Stjernen: 7×2 + 10

Dommere: Thomas Stubberud Tysland / Lasse Bendik Westby

Tilskuere: 3.764