Stavanger-seier etter omstridt scoring

IMGL8150-XL

Stavanger tok i dag i mot Vålerenga til den første kampen i årets NM- semifinale i DNB Arena. Det ble en kamp med høy temperatur og en litt over gjennomsnittet kontroversiell scoring til vertene.

Det var ett nesten fullsatt DNB Arena som var vitne til litt av hvert fredag kveld.

Vålerenga gikk opp i ledelsen etter 11 minutter ved Mathias Trygg som skrollett inn fora Ruben Smith, det er litt uklart hva han egentlig skulle gjøre med pucken, men den gikk i hvertfall overraskende inn i mellom loffene til Smith og Vålerenga gikk opp i 1-0. Men Oilers skulle ikke bruke lang tid på og svare, under to minutter senere lempet Mark Matheson ett skudd inn mot en dekket Steffen Søberg, men pucken traff krysset og den spratt ut igjen til Mathias Trettenes som utlignet. Vålerenga hang godt med og hadde gode kontringer, men det ble ingen flere mål i perioden og dermed 1-1 til pause.

Skudd: 9-8

I den andre perioden styrte Vålerenga mye spillmessig mot ett til tider svakt Oilers. Mathias Trygg var igjen på pletten og limte pucken i krysset bak Smith og dermed 2-1 til Vålerenga. Men akkurat som sist ble det ikke lange gleden, i power-play utlignet Christian Hansson til 2-2.

clarion
Skal du se ishockey i Stavanger? Ta og tilbring natten på Clarion Hotel Eneregy ett halvt steinkast unna DNB Arena. Ta kontakt for dems idrettspriser.

Også skjedde det som ikke skulle se, Martin Blakseth Huse sende ett skudd mot Søberg og han gjorde til synelatense strålende redning og spillet gikk videre, men ved neste avblåsning så ble dommerene kalt inn i sekreteriatet for og se på hendelsen, og det ble dømt mål til Oilers til Vålerengas store fortvilelse. (Vålerenga har nå lagt inn klage på dette og det skal opp til vurdering i forbundet og det kan bli omkamp, vi kommer tilbake med mere når vi vet).  Men litt rusk stoppet ikke Vålerenga fra å utligne, Daniel Sørvik  smelte av ett skudd fra blå som gikk inn bak en mye traffikert Smith.

Her er bildet fra hendelsen det ble dømt mål på Foto: Kenneth Myhre/kennethmyhre.no
Her er bildet fra hendelsen det ble dømt mål på Foto: Kenneth Myhre/kennethmyhre.no
Foto:Kenneth Myhre/kennethmyhre.no
Foto:Kenneth Myhre/kennethmyhre.no

Skudd: 17-5

Den tredje perioden startet med Vålerenga-overtall og var nære ved og ta ledelsen, men det ble ikke noe ut av sjansene. Like før det var 10 minutter igjen kom scoringen og det var igjen Mathias Trettenes som satte inn kveldens siste mål.

Så skjedde det igjen noe kontroversiellt, det gikk en smule varmt for Morten Ask som etter en takling dyttet til Daoust, og fikk to miutter for roughing, noe han ikke var så happy med og valgte på tur til boksen å applaudere dommerens avgjørelse og fikk dermed 10 minutter og rett i garderoben.

I slutt minuttene var det mange sjanser som kunne utlignet for Vålerenga, men scoring skulle det ikke bli og Stavanger tok første stikk i årets NM-semifinale.

sff

TRE STJERNER:

Stjerner3Mathias Trettenes, Stavanger

Stjerner2Mathias Trygg, Vålerenga

Stjerner1Simon Gamache, Vålerenga

 

KAMPFAKTA:

Stavanger Oilers – Vålerenga 4-3

1 semifinale NM-sluttspillet

DNB Arena

Tilskuere: 4065

 

1. periode

11.21 1-0 Mathias Trygg ( Bröms)

13.33 1-1 Mathias Trettenes (Kissel, Matheson)

2. periode

4.30 1-2 Mathias Trygg ( Sørvik)

6.49 2-2 Christian Hansson ( Dahl Andersen, Trettenes)

12.58 3-2 Martin Blakseth Huse (Høygård, Røste Fossen)

14.35 3-3 Daniel Sørvik (Ihnacack, Gamache)

3. periode

10.35 4-3 Mathias Trettenes (Kissel, Soares)