Stavangers maskineri avgjør en jevn kamp til slutt

Christian Dahl Andersen var banens beste med ett mål og to assist og gjør poeng i sin nittende kamp på rad i Stavangers 4-1 seier borte mot Tønsberg. Stavanger spiller seg opp utover kampen, og gjør det som er nødvendig for å vinne. 

Av Gandalv Eide
TØNSBERG: Dagens kamp mellom Tønsberg og Stavanger kom igang tre kvarter for sent pga flytrøbbel for Stavangerlaget. Hjemmelaget Tønsberg kom best i gang og var nære scoring ved Christian Saxrud etter ca. halvminuttet. Tønsberg spilte en bra åpningsperiode og selv om det ikke ble scoringer, hadde de et par store sjanser, og også et bra powerplay i den sjansen de fikk til å spille med en mann mer. Regner med at trener Petter Thoresen har et par velvalgte ord å si i bortegarderoben.etter en periode hvor favorittene ikke var på topp, de er vel for proffe til å la en oppladning som ikke var som normalt påvirke dem nevneverdig. Og selv om Tønsberg er svekket etter å ha mistet to av sine beste backer siste uken, har det ikke vært synlig enda.
 
Stavanger tar ledelsen i sitt andre overtall for perioden etter 7.31 av den andre perioden ved Christian Dahl Andersen på assist fra Lars Peder Nagel og Tim Kunes. Var en forholdsvis billig utvisning som Stavanger utnyttet på et bra sett og Dahl Andersen kunne lett sette pucken forbi Rasmus Stenebråten upresset. Stavanger øker til 2-0 ved Petter Røste Fossen på et skudd som finner veien forbi både back og keeper. Assist her til Dan Kissel. Stavanger har vært bedre denne perioden og skapt mer, de har også hatt et skudd i stolpen. Tønsberg holder likevel forholdsvis bra med defensivt, selv om de slipper inn to mål.
 
Stavanger fortsetter å presse hjemmelaget i den tredje perioden, og selv om Tønsberg har en god mulighet i overtall etter omtrent fem minutter av perioden så har bortelaget de fleste den første halvdelen av perioden. Med rett i underkant av fem minutter igjen reduserer Tønsberg etter at lagets kaptein Henric Nordin fyrer av et skudd som går i mål når Tønsberg har en mann mer på isen. Og selv om de har et par muligheter til å utlikne, kommer Oilers på en kontring med 1.44 igjen av kampen og setter 3-1 ved Martin Strandfeldt på assist fra Dahl Andersen. Kun et halv minutt senere setter Juha-Pekka Loikas inn Oilers` sitt fjerde mål på assist fra Dahl Andersen og Juha Kaunismäki.
 
Kampen var jevnere denne gang enn de to lagenes tidligere møter i år. Stavanger var nok ikke på topp og Tønsberg viser i perioder at de er mer enn på høyde med de regjerende mesterne selv i tap.
 
MVP Tønsberg: Rasmus Stenebråten
MVP Stavanger: Christian Dahl Andersen