– Steingøy å vinne

Leangen Hvit hadde vunnet begge sine kamper før møtet med arrangørklubben Vålerenga – og vertskapet skulle få det tøft mot meget dyktige trøndere.

 
 
Vålerenga – Leangen Hvit 2-3 (1-1,1-2) Skudd: 16-10 (9-2,7-8)
 
Oslo Hockey Games U12, Jordal: Begge lagene kom fra to seire, Leangen vant 6-3 over Ski og 2-1 over Frisk Asker, mens Vålerenga vant 3-2 over Frisk Asker og med 5-1 over Ski.
 
I lagenes siste kamp lørdag sto det rett og slett om en puljefinale – og det var hjemmelaget som kom best i gang med scoring av Eric Granlund etter pass fra Jacob Wikstøl. Da var det spilt 4:07 av den første perioden (kampene spilles 2×18 minutter).
 
Hjemmelaget fortsatte å dominere med skudd, men Leangens Preben Arntsen sto som en levende vegg for gjestene.
 
Med omlag fem minutter igjen av perioden så utliknet Stener Nordnes til 1-1 etter pass fra Emma Sjøttem, et resultat som sto seg perioden ut.
 
Etter en litt halvveis første periode av gjestene fra Trøndelag, med kun to skudd på mål, så var det et langt bedre lag som mønstret på til den siste perioden.
 
Sander Hermanstad fikk æren av å gi Leangen 1-2 etter assist fra Kristian Skorild drøye tre minutter ut i perioden – til ellevill jubel fra spillere og de mange tilreisende supporterne.
 
Men, Vålerenga hadde selvfølgelig ikke gitt opp. Laget flyttet seg høyere opp i banen og jaktet en utlikning – og den kom ved stortalentet Calle Spaberg Olsen (bildet under) i kampens 33. minutt.
 
 
Nå ble det virkelig spennende i Ungdomshallen.
 
I tillegg til nevnte Spaberg Olsen, så var Leangens Christian Dahle-Øfsti også en fryd for øyet å bivåne. Kapteinen viste gang på gang store ferdigheter – og det var heller ikke tilfeldig at det var han som fikk sette inn seiersmålet fire minutter før full tid, etter forarbeid av Sander Hermanstad.
 
Da kokte det blant spillere, trenere – og ikke minst fra alle familiemedlemmene på tribunen. Leangen hadde nemlig klart å slå favorittene fra Oslo.
 
– Vi taper ikke vi vettu, kunne en storfornøyd matchvinner fastslå ovenfor HockeyNorge.no etter kampslutt.
 
– Det var bare så utrolig deilig å se pucken gå i mål og at vi med det vant kampen. Vi viser bare at vi rett og slett ikke kan vinnes over. Steingøy å vinne, jubler en overlykkelig Christian Dahle-Øfsti.
 
Med denne seieren så møter Leangen Hvit Lørenskog søndag klokken 11:45 på Jordal amfi, mens Vålerenga spiller mot Stjernen i Ungdomshallen til samme tid.
 
Christian Dahle-Øfsti