Sterk Lillehammer-seier i Mjøsderby

Lillehammer vant derbyet i CC-amfi tirsdag. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

Både Storhamar og Lillehammer er av de såkalte hockeyekspertene her i landet, tippet høyt opp i årets GET-liga. Tirsdag kveld var det duket for sesongens første Mjøsderby.

Begge lag kom til oppgjøret med hver sin ettmåls-seier fra seriepremièren. Storhamar vant 4-3 mot Vålerenga på Gjøvik fredag. Lillehammer på sin side måtte ha straffeslag for å sikre seg to poeng mot Manglerud/Star, da de vant 4-3 på Lillehammer søndag.

Hjemmelaget tok tak i kampen fra første dropp, og det var bare tilfeldigheter at ikke pucken spratt inn bak Fredrik Sebastian Johansson i Lillehammer-målet.

Da det var spilt 8:50 fikk hjemmelaget mulighet til å spille med en mann mer i to minutter, uten at de klarte å skape noe særlig med farligheter foran Lillehammer-målet.

Med drøye tre minutter igjen av perioden var det gjestene sin tur til å spille fem mot fire i to minutter. Heller ikke de klarte å utnytte fordelen av å være en mann mer på isen. Dermed endte perioden uten scoringer. En periode hvor Storhamar åpnet klart best, men Lillehammer kom bedre med utover i perioden.

Det var Lillehammer som startet friskest i andre periode, og i løpet av periodens åpningssekunder hadde de to store sjanser til å ta ledelsen. Da så gjestene fikk muligheten to ganger like etter hverandre i overtallsspill, benyttet de mulighet nummer to. Stephan Joseph Vigier ble servert på bakre stolpe, og satte pucken opp i nettaket over Oskar Östlund.

Etter starten på perioden, var det ingenting å si på at Lillehammer tok ledelsen. Kodie Curran fikk en gedigen mulighet til å utligne med snaut åtte minutter igjen av perioden, men Lillehammer-keeper Johansson presterte en glimrende redning. Nevnte Johansson fortsatte storspillet, men etter 37:43 kunne selv ikke han forhindre at Christian Larrivèe satte inn 1-1. Kodie Curran fyrte av ett skudd som endret retning, og utmanøvrerte alle Lillehammer-spillerene. Dermed fikk Larrivèe en veldig enkel jobb med å sette pucken i tomt mål.

Det var ikke lenge hjemmelaget fikk være i paradis. 37 sekunder for å være nøyaktig. Sondre Bergersen Bjerke lemper pucken mot mål fra litt innenfor blålinjen, og på et eller annet vis sniker den seg inn over snapphansken til Oskar Östlund, og opp i krysset. En noe billig scoring virket det som fra vårt ståsted. Lillehammer klart best i denne perioden, og ledet dermed 2-1 før tredje periode.

Perioden åpnet litt avventende. En dobbelutvisning førte til spill fire mot fire, uten at noen av lagene klarte å utnytte at det var bedre plass på isen.
Akkurat i det begge lag ble fulltallige, pådro Lillehammer seg en 2+10 minutters utvisning for takling mot hodet. Denne gangen klarte hjemmelaget og utnytte overtallsspillet. Og hvem andre enn Christian Larrivèe var mannen bak utligningen. Ett knallhardt slagskudd føk inn bak en sjanseløs Lillehammer-keeper.

Med 9:31 igjen av perioden, fikk hjemmelaget en gyllen mulighet til å ta ledelsen for første gang i kampen. Simen Thoresen Rønold pådro seg en tominutters-utvisning. Det likte lagkamerat Stein Tore Midtsveen Bakken så dårlig at han kjeftet på seg en 10 minutters utvisning. Storhamar benyttet ikke muligheten i overtall denne gang. Lillehammer derimot de jobbet på, og fikk lønn for strevet. David Morley fikk overraskende fritt spillerom, og kunne nærmest spasere inn ny ledelse til gjestene. Med 5:26 igjen på klokka økte Lillehammer til 4-2. Nok en gang i overtall, og nok en gang David Morley.

Med 3:21 igjen av perioden, tok Storhamar ut keeper Östlund. De fikk redusering til 3-4 med 57 sekunder igjen. Nærmere kom de imidlertid ikke, og dermed kunne Lillehammer juble for seier på bortebane i sesongens første Mjøsderby.

– Jeg er veldig fornøyd med kveldens match. Jeg synes vi gjennomfører kampplanen vår helt perfekt. Storhamar kom ut tøft, men det var vi forberedt på. Likevel synes jeg ikke de klarer å skape de helt store sjansene. Så synes jeg at vi jobber oss inn i det, og kommer bedre med utover i første periode. Andre periode synes jeg vi er klart best. Jeg var faktisk rolig under hele kampen, selv da de tok ut keeper på slutten av matchen, uttaler en blid Lillehammer-trener Mikael Kvarnström etter matchen.

Kampens beste:

*** David Morley, Lillehammer
**   Christian Larrivèe, Storhamar
*     Fredrik Sebastian Johansson, Lillehammer

Kampfakta
Storhamar – Lillehammer 3-4 (0-0, 1-2, 2-2)
GET-ligaen, 2. serierunde
CC-amfi
5124 tilskuere
Scoringer
1. periode: Ingen.
2. periode: 0-1 (25.03) Stephan Joseph Vigier (David Morley, Brendan Ellis) i spill fem mot fire, 1-1 (37.43) Christian Larrivèe (Kodie Curran, Mikael Zettergren), 1-2 (38.20) Sondre Bergersen Bjerke (Emil Andreas Lund Nyhus).
3. periode: 2-2 (45.48) Christian Larrivèe (Joakim Jensen, Mikael Zettergren) i spill fem mot fire, 2-3 (52.55) David Morley (Brett Cameron), 2-4 (54.34) David Morley (Stephan Joseph Vigier, Brett Cameron) i spill fem mot fire, 3-4 (59.03) Christian Larrivèe (Patrick Thoresen, Kodie Curran).
Skuddstatistikk: 26-22 (9-5, 8-13, 9-4)
Utvisninger: Storhamar 6×2 min., Lillehammer 7×2 min., 2×10 min.
Hoveddommere: Owe Lüthcke/Stian Halm
Linjedommere: Rune Solholm Bakken/Thomas Nordberg Pettersen