Sterk seier over Japan

Etter en bedrøvelig start på kampen kom Norge meget sterkt tilbake og vant 4-2 over Japan sist fredag.

Norge – Japan 4-2 (2-2,0-0,2-0) Skudd: 38-33 (17-13,13-9,7-10)

88 flere bilder blir lagt ut her

Japan sjokkåpnet og tok ledelsen etter bare 1:13 spilt av den første perioden i overtall.

Det så ikke noe lysere ut da Japan på ny scoret i overtall drøye fire minutter senere, men så tok Norge seg kraftig sammen og var det klart beste laget de siste 55 minuttene.

I løpet av de neste fem minuttene var Norge ajour etter mål fra Line Bialik Øien og Andrea Dalen – et 2-2 resultat som sto seg perioden ut.

Midtperioden ble målløs, men det var Norge som kjørte kampen.

Tok ledelsen

Fem minutter ut i tredje periode så fikk Norge sitt fortjente ledelsesmål ved Henriette Sletbak og Dalen ble tomålsscorer med ni minutter igjen på klokka. Ergo vant Norge 4-2 og leverte sin beste kamp så langt i dette verdensmesterskapet.

– Dette var en bra prestasjon av laget og jentene viste veldig god moral. Det er det som er vår styrke, nemlig å jobbe for hverandre og da kommer det andre positive av seg selv. Er stolt av dette resultatet mot en vrien motstander – og nå er vi på mot Sochi, forteller en strålende fornøyd trener Sten Gunnar Jørgensen til HockeyNorge.no.Sten Gunnar Jørgensen

Uvant med Japan

Norges beste spillere var etter vår mening Henriette Sletbak, Andrea Dalen og målvakt Jorid Dagfinrud. De to førstnevnte fikk vi i tale rett etter matchen, mes Dagfinrud allerede hadde kommet seg ut av hallen.

– Japan startet bra, men heldigvis så klarte vi å snu det. Det er ganske uvant å møte Japan, de spiller på en helt annen måte enn det vi er vant med å møte, sier duoen samstemt.

– Veldig synd med Tsjekkia-kampen, den ødela mye for oss med tanke på et eventuelt opprykk og jeg tror vel sjansene våres er ganske så små nå, men vi skal gjøre jobben mot Latvia, så får vi satse på hjelp fra Østerrike mot Tsjekkia, avslutter Norges beste spillere til HockeyNorge.no.

Ps. Jeanett Hjelm (16) fra Siddis fikk sin debut i kampen mot Japan og spilte respektløst og godt i sin aller første kamp på dette nivået.Fantastisk norsk supportergjeng skapte masse liv på tribunen.Henriette Sletbak.