Sterk snuoperasjon av Frisk Asker i toppkampen på Hamar

Frisk Asker-keeper Nicklas Dahlberg spilte en god kamp mot Storhamar, og var en medvirkende årsak til bortelagets triumf. Foto: Fredrik Hagen

Både Storhamar og Frisk Asker hadde fått en god start på årets GET-liga, før lagene møttes til toppkamp på Hamar torsdag kveld. Gjestene fra Asker hadde sanket full poengfangst på sine fire første kamper, mens Hamar-laget stod med ett tap.

Storhamar gikk rett i strupen på gjestene, spesielt rekka med Robin Dahlstrøm, Christian Larrivée og Joakim Jensen satte skikkelig press i sonen til Frisk Asker. Det var imidlertid den hjemvendte sønn, Patrick Thoresen, som endelig kunne juble for sin første scoring etter hjemkomsten til norsk hockey. Et herlig håndleddskudd satt oppe i krysset, utagbart for Nicklas Dahlberg i Frisk-målet. Drøye fem minutter senere var det duket for ny scoringsjubel. Martin Rønnild var på rett plass foran Frisk-målet etter at Dahlberg måtte gi retur på et skudd, og kriget pucken i mål. Storhamar fortsatte kjøret resten av perioden, og Frisk Asker hang ikke med på tempoet. Bare en god Nicklas Dahlberg forhindret flere baklengsmål i første periode. Hjemmelaget gikk av isen til trampeklapp fra et meget fornøyd publikum.

Andre periode fortsatte i samme spor som den første, med Storhamar som det klart beste laget. Men etter drøye halvspilt kamp, mot spillets gang, reduserer bortelaget ved Patrick Alexander Wall. Og bare halvannet minutt senere var stillingen plutselig 2-2. Cato Cocozza setter inn utligningen bak Robert Hestmann i Storhamar-målet, etter at pucken spretter i beinet på en Storhamar-spiller og rett på køllebladet til Cocozza. Frisk Asker som hadde vært totalt utspilt i 30 minutter, fikk nå skikkelig blod på tann. Storhamar-trener Fredrik Søderstrøm på sin side så seg nødt til å ta timeout etter to kjappe baklengsmål. Det hjalp ikke all verden, for 20 sekunder før andre periode var slutt, var snuoperasjonen et faktum. Nick Pageau dundret inn et slagskudd fra blålinja, og den hørte Hestmann bare susen av.

De fleste forventet vel et hjemmelag som skulle komme ut i tredje periode og ta tak i kampen. Det skjedde ikke, det var Frisk Asker som skapte de farligste sjansene i starten av perioden. Etter halvspilt periode begynte Storhamar å komme bedre med, og skapte et par farligheter foran Dahlberg i Frisk-målet. Med 7:23 igjen av perioden fikk målsniken Joakim Jensen styrt pucken så vidt over målstreken, og dermed var lagene igjen like langt. Med i underkant av fire minutter igjen av perioden fikk Storhamar en gylden mulighet til å avgjøre matchen, da Frisk pådro seg en to-minutters utvisning. Med åtte sekunder igjen av utvisningen, måtte nok en Frisk-spiller sette seg i utvisningsboksen. Til tross for et ganske massivt press, klarte ikke hjemmelaget og utnytte fordelen. I stedet pådro Lars Løkken Østli seg en utvisning med bare åtte sekunder igjen på matchuret.

Det medførte at Frisk Asker kunne starte i overtall i sudden death. Akkurat i det sekundet Løkken Østli var ferdig med sin utvisning, pådro Storhamar seg en ny utvisning. Gjestene klarte ikke å utnytte fordelen det er å spille med en mann mer på isen. Dermed måtte matchen avgjøres på straffeslagkonkurranse. Her viste Frisk Asker seg som det beste laget, og scoret på to av fem forsøk, mot hjemmelagets ene scoring.

– Jeg er fornøyd med at vi klarer å komme tilbake etter å ha ligget under 0-2. Men første perioden er jeg ikke fornøyd med, da var Storhamar gode, og vi virket stresset og paralysert. I første pause ble vi enige om å roe litt ned, og spille ishockey, for det vi at vi kan. Sakte men sikkert kom vi bedre med, og da vi får to raske scoringer så er vi med for fullt. Etter det er det en jevn kamp. Litt surt at de får utligne til 3-3, og dårlig av oss i sudden death da vi spiller med en mann mer i fire minutter uten å avgjøre matchen. Men jeg er glad for seieren, for Storhamar har et godt lag, og det er alltid morsomt å komme hit og spille for mye folk, uttaler Frisk Asker-trener Sune Bergman.

Kampfakta
Storhamar – Frisk Asker 3-4 (2-0, 0-3, 1-0, 0-0, 0-1) etter straffeslag
CC-amfi
GET-ligaen, 5. serierunde
3754 tilskuere

Scoringer
1. periode: 1-0 (3.59) Patrick Thoresen (Kodie Curran), 2-0 (9.06) Martin Rønnild (Simen Andre Edvardsen, Christian Bull)
2. periode: 2-1 (30.59) Patrick Alexander Wall, 2-2 (32.32) Cato Cocozza (Marius Carho Hansen), 2-3 (39.40) Nick Pageau (Oskar Nilsson, Anders Bastiansen).
3. periode: 3-3 (52.37) Joakim Jensen (Ulf Jimmy Andersson, Robin Dahlstrøm)
4. periode: Ingen.
Straffeslag: Storhamar: Robin Dahlstrøm – bom, Patrick Thoresen – bom, Martin Rønnild – bom, Joakim Jensen – scoring, Kodie Curran – bom.
Frisk Asker: Garry Nunn – bom, Viktor Granholm – scoring, Mario Lamoreux – bom, Taylor Foster – scoring, Anders Bastiansen – bom.

Skuddstatistikk: 30-28 (13-5, 10-7, 6-11, 1-4, 0-1)
Utvisninger: Storhamar 2×2 min., Frisk Asker 4×2 min.

Hoveddommere: Tor Olav Johnsen/Marcus Wannerstedt
Linjedommere: Rune Solholm Bakken/Håvard Dahl

*** Nick Pageau, Frisk Asker
** Nicklas Dahlberg, Frisk Asker
* Kodie Curran, Storhamar