– Stolt av gutta

Storhamar-trener Michael Smithurst var stolt av spillerne sine etter at laget rodde i land en 5-4 seier borte mot Stjernen.

Av Bernt Larsen

FREDRIKSTAD: Storhamar ledet 5-2,men en solid sluttspurt fra Stjernen var ikke nok og Hamar-laget tok en knenpen seier.

–       Dette var en viktig seier for oss, jeg er stolt av gutta i dag. Vi stiller uten fire spillere som går rett inn på laget og det viser at vi har bredde i laget. Føler at vi har god kontroll kampen igjennom, bortsett fra slutten hvor vi stresser litt mye, men utrolig deilig å dra i land denne seieren avslutter han.

 

Storhamar i føringen

Kampen åpner ganske rolig, men det er Storhamar som kommer best i gang de første minuttene.  

Det er også Storhamar som får kampens første scoring. De spiller seg fint opp fra egen sone, og det er Ørjan Mikkelsen som prikker stolpe inn fra slottet.

Stjernen utligner i overtall ved Andreas Heier, som blir spilt fra Alekandrs Macijevksis.

Men, det var Storhamar som var det førende laget de første tjue, og det var ikke ufortjent da Fredrik Börjesson skyter et håndleddskudd i mål. Målet kom i spill 5-4.

 

Øket ledelsen

Storhamar fortsetter og være det førende laget og spiller enkelt. Stjernen henger ikke med i det hele tatt og lar dragene komme enkelt igjennom og Börjesson setter inn 3-1 enkelt.

Like etter kommer enda en scoring, da Jimmy Anderson går igjennom hele forsvaret til Stjernen og øker til 1-4.

Etter det tar Stjernens trener Magnus Sundquist time out, og han er mildt sagt rasende. og Stjernen kommer litt mer med i kampen men Storhamar har så langt full kontroll på dette. 

 
Bare nesten for Stjernen

En jevn periode, og det er Stjernen som scoret først ved Stian Qvistgaard, men da Lundin setter inn 5-2 for Storhamar virket det kjørt for hjemmelaget.

Hjemmelaget ga seg ikke, og to reduseringer ved Macijevskis og Persson sørget for at Stjernen var nær poeng.

Men, det fjerde målet kom kun 21 sekunder før slutt, og gjestene holdt unna til seier.  

Noe Stjernens Stian Qvistgaard var lite fornøyd med.

–       I dag synes jeg vi bare roter det til og vi er ikke der vi bør være. Vi skaper en del og kan sette fler, men i de avgjørende fasene av spillet er vi helt ute av det. Jeg er veldig skuffet nå men vi må bare fortsette og jobbe videre, så skal nok Lillehammer få merke et spillesugent Stjernen lag på torsdag.